Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 12:35

Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ: Χωρίς ασπίδα Ι Εκδόσεις Διάπλαση

Γράφτηκε από την
Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ: Χωρίς ασπίδα Ι Εκδόσεις Διάπλαση

Για τη Γουίλα Νοξ τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Αυτή και ο άντρας της χάνουν ταυτόχρονα τη δουλειά τους και αναγκάζονται να μετακομίσουν σ’ ένα ετοιμόρροπο σπίτι που κληρονόμησαν στο επαρχιακό Νιου Τζέρσεϊ.

Η Γουίλα έχει επιπλέον φορτωθεί τον άρρωστο ξεροκέφαλο πεθερό της, την 26χρονη επαναστάτρια κόρη της και τον νεογέννητο εγγονό της, τον οποίο ο γιος της αφήνει στη δική της φροντίδα.

Σε μια προσπάθεια να βρει επιχορηγήσεις, η Γουίλα ερευνά το ιστορικό παρελθόν του σπιτιού. Περίπου 150 χρόνια νωρίτερα ζούσε εκεί ο 30χρονος καθηγητής φυσικών επιστημών Θάτσερ Γκρίνγουντ, που αντιμετώπιζε τα δικά του αδιέξοδα. Μόνη του παρηγοριά η φιλία του με τη γειτόνισσα Μαίρη Τριτ, μια ερασιτέχνιδα φυσιοδίφη που διατηρούσε αλληλογραφία με τον Κάρολο Δαρβίνο και άλλους διαπρεπείς επιστήμονες, υπέρμαχους των νέων ιδεών.

Δύο παράλληλες ιστορίες με χρονική απόσταση σχεδόν ενάμιση αιώνα σκιαγραφούν με χιούμορ και ενσυναίσθηση τις συνθήκες ζωής σε καιρούς χαλεπούς... Πρόκειται για ένα τρυφερό και διεισδυτικό μυθιστόρημα που, μέσα από αντιπαραθέσεις, διλήμματα, διαψεύσεις, πνευματικές προκλήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναδεικνύει την ικανότητα του ανθρώπινου είδους να αντέχει, να προσαρμόζεται και τελικά να επιβιώνει.

NEW YORK TIMES BESTSELLER!

Mετάφραση: Νάγια Δασκαλοπούλου, σελίδες 568

 


NEWSLETTER