Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 18:04

Edward Larson: Ως τις άκρες της γης Ι Εκδόσεις Ψυχογιός

Γράφτηκε από την
Edward Larson: Ως τις άκρες της γης Ι Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Εντουαρντ Τζ. Λάρσον γράφει ένα συναρπαστικό χρονικό του περιπετειώδους 1909: της χρονιάς κατά την οποία 3 τολμηρές αποστολές –υπό τον Ε. Σάκλετον, τον Ρ. Πίρι και τον δούκα των Αβροζίων– στόχευσαν ταυτόχρονα τις δύο άκρες και την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου!

Στην αυγή του 1909, τα πολυτιμότερα πετράδια στο στέμμα των εξερευνήσεων δεν είχαν ακόμη διεκδικηθεί: ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος και ο λεγόμενος «Τρίτος Πόλος», το ψηλότερο σημείο του κόσμου, στις απάτητες κορυφές των Ιμαλαΐων. Προτού τελειώσουν τα φύλλα του ημερολογίου, 3 αποστολές θα έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον θάνατο, την ανταρσία και τις σκληρότερες συνθήκες στον πλανήτη, για να καρφώσουν τις σημαίες τους στις άκρες της Γης.

Βασισμένος σε πλήθος ντοκουμέντων αλλά και επιτόπια έρευνα, ο Λάρσον συνυφαίνει τις 3 αυτές ιστορίες σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Συγγραφέας του αναγνωρισμένου έργου για τους Πόλους “An Empire of Ice”, ο Λάρσον αντλεί και από τις προσωπικές του εμπειρίες στα Ιμαλάια, στην Αρκτική και την Ανταρκτική, όπου έφτασε κι ο ίδιος στον Νότιο Πόλο και έμεινε στο Ακρωτήριο Ρόιντς του Σάκλετον…

Σελίδες : 392

Μετάφραση: Μαρία Βαρδοπούλου


NEWSLETTER