Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 16:52

“Το παραμύθι της ανάσας” της Δήμητρας Μπουσίου-Γεροστάθη Ι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Γράφτηκε από την
“Το παραμύθι της ανάσας” της Δήμητρας Μπουσίου-Γεροστάθη Ι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Το “Παραμύθι της ανάσας” είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος. Τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα που το αποτελούν και τις βασικές τους λειτουργίες.

Μαθαίνουν ποιοι είναι οι εχθροί που απειλούν την υγεία και πώς αντιμετωπίζονται. Και το σημαντικότερο: ανακαλύπτουν πώς να προστατεύουν τη νεράιδα της Ζωής, την Ανάσα, από τον πιο φοβερό εχθρό της, τον Καπνό.

Το βιβλίο συνοδεύεται από προτάσεις δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς και γονείς, και το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι “Το κάστρο του βασιλιά Νου”.

Το “Παραμύθι της ανάσας” αποτελεί δράση του προγράμματος “Πάρε ανάσα”, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την πρόληψη της καπνιστικής συμπεριφοράς των μαθητών και εντάσσεται στις δράσεις του “Κοινωνικού Σχολείου” του υπουργείου Παιδείας.

 

- Η Δήμητρα Μπουσίου γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι ιατρός πνευμονολόγος και συγγραφέας βιβλίων και θεατρικών έργων για παιδιά. Εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός καθώς και στη μονάδα ΠΕΔΥ Δάφνης. Εργάζεται σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος και είναι υπεύθυνη του ιατρείου διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Από το 2008, έχει δημιουργήσει με τη στήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το βιωματικό - διαδραστικό πρόγραμμα “Πάρε ανάσα”, για την πρόληψη του καπνίσματος, που απευθύνεται σε μαθητές, βασισμένο στην ενεργή μάθηση, μέσω αφηγημάτων, τραγουδιών,  κόμικς, παιχνιδιών (ομαδικών και  επιτραπέζιων), παντομίμας, θεατρικού παιχνιδιού, παραμυθιών και θεατρικών έργων, το οποίο παρουσιάζει  στα σχολεία. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και από το 2014 ανήκει στις δράσεις του “Κοινωνικού Σχολείου. Εχουν εκδοθεί 4 βιβλία της.


NEWSLETTER