Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 20:49

“Η αποθήκη” του Βασίλη Κουτσιαρή Ι Εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”

Γράφτηκε από την
“Η αποθήκη” του Βασίλη Κουτσιαρή Ι Εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Κάτι παράξενο συνέβαινε σε αυτή την αποθήκη… Mόλις άνοιγε η πόρτα, συναγερμός χτυπούσε για όλα εμάς τα περιστέρια. Μπαίναμε σχεδόν ολόκληρα μέσα στα άχυρα, για να προστατευτούμε. Δεν έπρεπε να μας δει το φως!

Θα μας έκαιγε τα φτερά! Ο πρώτος κανόνας που μάθαμε από την αρχηγό, το περιστέρι με τα γαλάζια φτερά.

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην έντυπη εφημερίδα Θεσσαλία κι έχει την επιμέλεια της βραβευμένης σελίδας «Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου» στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kos Voice, όπου και διατηρεί τη στήλη «Βιβλίο… στο μικροσκόπιο». Εχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων των Κρατικών Βραβείων, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Αναγνώστη και του Public. Το 2014 τιμήθηκε με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου για το βιβλίο “Είναι κάτι που μένει” με το Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Από τις Εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική” κυκλοφορούν τα βιβλία του: “Η αποθήκη” (2015), “Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;” (2016), “Χιονισμένη πλατεία” (2016), “Μ’ αγαπάς, μπαμπά;” (2017), “Πορτοκαλάδα σλουρπ!” (2018).

Η Θέντα Μιμηλάκη γεννήθηκε την προηγούμενη χιλιετία, κάπου κοντά στην Τρανσυλβανία. Αποφοίτησε από το Tμήμα Zωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, όπου και ασχολήθηκε παράλληλα με τις γραφικές τέχνες, τη χαρακτική και τα πολυμέσα. Εχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ζει στον Βόλο, σ’ ένα σπίτι φτιαγμένο από σύννεφα, σουσάμι και σιρόπι αγαύης.


NEWSLETTER