Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 13:10

“Τα κοινόχρηστα” της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου Ι Εκδόσεις Καστανιώτη

Γράφτηκε από την
“Τα κοινόχρηστα” της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου Ι Εκδόσεις Καστανιώτη

Η εταιρεία κοινοχρήστων γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η πολυκατοικία με την οποία συνεργάζεται.

Γνωρίζει το δρόμο της, τον αριθμό των διαμερισμάτων, τα έξοδα καθαριότητας. Ξέρει πότε χαλάει το ασανσέρ και πόσες γλάστρες στολίζουν την είσοδο. Γνωρίζει βέβαια και τον διαχειριστή, περιφρονεί όμως τους ενοίκους. Η εταιρεία κοινοχρήστων δε χρεώνει τα ματαιωμένα όνειρα μιας επίδοξης χορεύτριας ή τα ξυπάσματα ενός πρώην γόη. Δεν ενδιαφέρεται για το κορίτσι που υπογράφει στο νοτισμένο τζάμι ή τη γυναίκα που ξυπνά έντρομη στο πλαϊνό διαμέρισμα. Δε μεριμνά για τον ξοφλημένο αλκοολικό ή για τον ανεκπλήρωτο έρωτα ενός «σημαδεμένου». Γι' αυτούς φροντίζει η μοναξιά, που πάντοτε έρχεται μεταμφιεσμένη, κρατώντας ίδιο μόνο τ' όνομά της.
Ενα μυθιστόρημα για τα ανομολόγητα μυστικά και τα κρυμμένα πάθη των ανθρώπων της «διπλανής πόρτας», αυτής της άκαμπτης αυλαίας που όταν κλείνει ερμητικά δίνει το σήμα για ν' αρχίσει και η παράσταση.


Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.


Η μεσσηνιακής καταγωγής Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, σπούδασε μουσική και δημοσιογραφία και είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου και αρμονίας της μουσικής. Γράφει για μικρούς και μεγάλους και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βρίσκονται σε συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων, ενώ βιβλία της κυκλοφορούν και από τους εκδοτικούς οίκους “Απαρσις”, “Αστερόπη”, “Εντύποις”, “Ιτανος”, “Οσελότος”, “Otherwise”. Τα πρώτα της βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.


NEWSLETTER