Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 18:04

“Και μη χειρότερα” της Τίνας Μιχαηλίδου Ι Εκδόσεις “24 γράμματα”

“Και μη χειρότερα” της Τίνας Μιχαηλίδου Ι Εκδόσεις “24 γράμματα”

Εντεκα γυναίκες τελείως άγνωστες μεταξύ τους έχουν κάτι κοινό: έχουν ξεπεράσει σε χρόνο ρεκόρ τους πρώην τους και όλες τους με κόκκινο κραγιόν έχουν γράψει ένα quote που τις αντιπροσωπεύει στο καθρέφτη του δωματίου τους.

Μόνο μια ιστορία έχει άσχημο τέλος, που το ακούμε σε καθημερινή βάση και δε θέλουμε ποτέ να τη ζήσουμε.
Κάπως έτσι η relationship blogger Τίνα Μιχαηλίδου μας μιλά για τις σχέσεις ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες. Σχέσεις πολύπλοκες, σχέσεις χωρίς happy end πολλές φορές. Σχέσεις που επαναλαμβάνονται σαν μοτίβα στις ζωές όλων μας. Και που αποτελούν κομμάτια της προσωπικής μας ιστορίας. Η συγγραφέας επιλέγει να μιλήσει για όλα αυτά με θάρρος και αισιοδοξία, γιατί μπορεί ένας χωρισμός να είναι ένα τέλος οδυνηρό αλλά πάντα θέτει τις βάσεις για κάτι νέο, πολλές φορές καλύτερο και πιο ουσιαστικό από κάθε τι προηγούμενο.
Υπεύθυνη ψηφιακής σελιδοποίησης, δημιουργία εξωφύλλου: Μαρία Τσεπέρκα, φιλολογική επιμέλεια: Μαρία Κατσουλάκου.
Η Παναγιώτα A. Μιχαηλίδου - ή όπως αλλιώς την φωνάζουν από μωρό Τίνα A. Μιχαηλίδου - από τη Λευκωσία της Κύπρου, μεγαλωμένη στην Αθήνα, απόφοιτη του Αρσακείου Ψυχικού με σπουδές στο Καποδιστριακό στο Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, καθώς και στο ΔΙΕΚ Γεννηματά για βοηθός νοσηλευτή στην ειδικότητα των ειδικών παθήσεων, (Νευρολογία - Ψυχιατρική) τα τελευταία χρόνια γράφει για σχέσεις και χωρισμούς μέσα από τις δικές της εμπειρίες στο προσωπικό της site (www.tinamichaelidou.gr), αλλά και μέσα από άλλα site ή έντυπα. Ο στόχος της ήταν ανέκαθεν να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε και να μην στεναχωριούνται για τους χωρισμούς τους. Μότο της: “Να χαμογελάτε, γιατί σας αξίζει και γιατί σας πάει”!
Από τις Εκδόσεις “24 γράμματα”.