Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 21:09

“Eίναι άδικο! Ο μικρός φιλόσοφος” του Michel Piquemal Ι Εκδόσεις “Μεταίχμιο”

Γράφτηκε από την
“Eίναι άδικο! Ο μικρός φιλόσοφος” του Michel Piquemal Ι Εκδόσεις “Μεταίχμιο”

Ο Πίκολο είναι θυμωμένος! Γιατί να μην μπορεί να παίξει μόνος του έξω στο δρόμο; Γιατί να μην μπορεί να φάει όλα τα σοκολατάκια;

Γιατί οι μεγάλοι δεν τον αφήνουν να κάνει εκείνο που θέλει; Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά, ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το "φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο", με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.
Ο Michel Piquemal γεννήθηκε στο Μπεζιέ της Νότιας Γαλλίας, το 1954. Είναι συγγραφέας, στιχουργός και σεναριογράφος κόμικς, ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σπούδασε επιστήμες της εκπαίδευσης, είναι κάτοχος διδακτορικού Φιλολογίας και έχει εργαστεί ως δάσκαλος. Το πρώτο του παιδικό βιβλίο με τίτλο “Samani, l’Indien solitaire” κυκλοφόρησε το 1988. Εκτοτε, δημοσίευσε πάνω από 200 έργα. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο “Incorruptibles”, το 2006. Δημιούργησε και διηύθυνε τις συλλογές «Carnets de sagesse» και «Paroles de» των Εκδόσεων Albin Michel. Εχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά (σειρά "Ο μικρός φιλόσοφος"), αλλά και για μεγάλους.
Από τις Εκδόσεις “Μεταίχμιο”.


NEWSLETTER