Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 16:29

“Το πνεύμα του χιονιού” Lunde Maja Ι Εκδόσεις “Κλειδάριθμος

“Το πνεύμα του χιονιού” Lunde Maja Ι Εκδόσεις “Κλειδάριθμος

"Το πνεύμα του χιονιού είναι ιδανικό για ανάγνωση δίπλα στο τζάκι ή κάτω από το δέντρο ή κάτω από τις ζεστές κουβέρτες στον καναπέ.

Οι λέξεις της Lunde είναι τόσο δυνατές που πλάθουν αξέχαστες εικόνες και ατμόσφαιρα." (Πελιώ Παπαδιά, Ταλκ). “Με την πολύ όμορφη γλώσσα που χρησιμοποιεί και την υπέροχη ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει όλο το βιβλίο, η Lunde φτιάχνει κάτι που θυμίζει τις παλιές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, δίχως τα ηθικοπλαστικά ελαττώματά τους και τις αγκυλώσεις της εποχής τους." (Κατερίνα Χατζηανδρέου, elniplex.com). “Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, η Lunde καταφέρνει να βάλει τους αναγνώστες στο πνεύμα των γιορτών και να μιλήσει παράλληλα για την απουσία με έναν τρόπο ευθύ και ειλικρινή." (Ζωή Κοσκινίδου, kokkinialepou.gr).
Η Μάγια Λούντε γεννήθηκε το 1975 στο Οσλο. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος και ζει στο Οσλο με τον σύζυγό της και τα 3 τους παιδιά. Το πρώτο της βιβλίο, "Ιστορία των μελισσών" μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες. Ηταν Νο 1 best seller στη Γερμανία το 2017 σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων, με 500.000 αντίτυπα, και απέσπασε το 2015 το βραβείο Νορβηγών Βιβλιοπωλών. Το βιβλίο της "Το πνεύμα του χιονιού" κυκλοφορεί σε 26 γλώσσες ενώ η εταιρία Anonymous Rights έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.
Από τις Εκδόσεις “Κλειδάριθμος”.