Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 16:50

“Ο φίλος μου ο Τίμος και το κλαδάκι” της Αλισον Φαλκονάκη

Γράφτηκε από την
“Ο φίλος μου ο Τίμος και το κλαδάκι” της Αλισον Φαλκονάκη

“Εχω ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο, κι ο Τίμος είναι φίλος μου πολύ. Αυτή η ιστορία είναι δική του και δική μου, κρατάει μια ολόκληρη ζωή”.

Σε έναν κόσμο όπου όλα παλιώνουν γρήγορα και στη θέση τους παίρνουμε καινούργια δίχως δεύτερη σκέψη, ένα παιδί βρίσκει κάτι που μπορεί να κρατήσει για πάντα… Ενα κλαδάκι που το λένε Τίμο.
Η Αλισον Φαλκονάκη είναι Βρετανίδα συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων. Εζησε πολλά χρόνια στην Αρκαδία μαζί με τον σύζυγό της, τα δύο τους παιδιά και μπόλικα ζώα και πλέον μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, μεταξύ συγγραφής και διατροφολογίας. Αρχισε να γράφει ποίηση όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και ήταν στη βραχεία λίστα για το έγκυρο Bridport Prize. Το δύο πρώτα βιβλία της σειράς με ήρωα τον Αλέξη ήταν υποψήφια για τα βραβεία του Public και του περιοδικού “Αναγνώστης”. Το βιβλίο της “Αλέξη, φάε κάτι!” συμπεριλήφθηκε στα 5 καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία και στα 200 καλύτερα του κόσμου για το 2015, σύμφωνα με τον διεθνή κατάλογο White Ravens. Υπήρξε από παιδί δεινή αναγνώστρια και της αρέσει να μοιράζεται ιστορίες με τα παιδιά της και να ενθαρρύνει την αγάπη τους για τα βιβλία.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


NEWSLETTER