Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 17:30

“Αμνετ” της Μάγκι Ο' Φάρελ Ι Εκδόσεις Ψυχογιός

Γράφτηκε από την
“Αμνετ” της Μάγκι Ο' Φάρελ Ι Εκδόσεις Ψυχογιός

Ενα αγόρι, που το πέρασμά του από τη ζωή χάθηκε στη λησμονιά, αλλά το όνομά του έμεινε στην Ιστορία ως ο τίτλος ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα όλων των εποχών, ζωντανεύει από την πένα μιας σπουδαίας συγγραφέως στην καλύτερή της στιγμή.

Αυτή είναι η τρυφερή και αβάσταχτα συγκινητική ιστορία του Αμνετ, που, μια καλοκαιριάτικη μέρα του 1596, στο Στράτφορντ, αναζητά απεγνωσμένα βοήθεια για να σώσει τη δίδυμη αδερφή του, η οποία πέφτει στο κρεβάτι με πυρετό. Κανένας δεν είναι στο σπίτι. Η μάνα τους, η Αγκνες, είναι στον μαγισσόκηπό της, όπου καλλιεργεί βοτάνια, ενώ ο πατέρας τους λείπει στο Λονδίνο για δουλειά. Οι δυο γονείς δεν ξέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ένα από τα παιδιά τους δε θα είναι πλέον στη ζωή.
Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μάγκι Ο’ Φάρελ αφορά τον δεσμό μεταξύ των διδύμων, έναν γάμο που φτάνει στο χείλος της καταστροφής από το βαρύ πένθος, ενώ, παράλληλα, αφηγείται την ιστορία ενός γερακιού και της κυράς του· των ψύλλων που μπαίνουν σε ένα πλοίο στην Αλεξάνδρεια, και του γιου ενός γαντοποιού, που αψηφά τις συμβάσεις προκειμένου να διεκδικήσει τη γυναίκα που αγαπά.
Η συγγραφέας γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, το 1972, και μεγάλωσε στην Ουαλία και τη Σκοτία. Επιτυχημένη συγγραφέας, έχει εκδώσει το αυτοβιογραφικό αφήγημα “I am, I am, I am: seventeen brushes with death”, που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των Sunday Times, και 8 μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων: “Οταν έφυγες…” (Βραβείο Betty Trask), “Το άλλο μισό της καρδιάς μου” (Βραβείο Somerset Maugham), “Οταν μου κράτησες πρώτη φορά το χέρι” (Βραβείο Costa). Για το μυθιστόρημά της “Αμνετ” τιμήθηκε με το Women’s Prize for Fiction. Ζει στο Εδιμβούργο.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER