Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 15:04

“Bezonomics. Πώς αλλάζει η “Amazon” τη ζωή μας” του Dumaine Brian

Γράφτηκε από την
“Bezonomics. Πώς αλλάζει η “Amazon” τη ζωή μας” του Dumaine Brian

Μια αποκαλυπτική, αμερόληπτη, σε βάθος παρουσίαση του επιχειρηματικού μοντέλου της “Amazon”: πώς τα Bezonomics διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άνθρωποι καταναλώνουν παγκοσμίως.

Πώς ο ανταγωνισμός προσπαθεί να τα μιμηθεί ή να τα ξεπεράσει. Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχοντας δημιουργήσει έναν από τους αποτελεσματικότερους μηχανισμούς παραγωγής πλούτου στην Ιστορία. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Amazon δεν έχει αλλάξει μόνο τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τη λιανική πώληση και τα υπολογιστικά νέφη, αλλά έχει απλώσει τα πλοκάμια του στα μίντια και στη διαφήμιση, επηρεάζοντας την τεχνολογική πρόοδο, την οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνία κατ’ επέκταση. Ο αντίκτυπος της “Amazon” είναι τόσομεγάλος, ώστε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων σχεδόν σε όλους τους τομείς παγκοσμίως θα πρέπει να κατανοήσουν πώς λειτουργεί αυτή η δύναμη.
Ο συγγραφέας είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της εταιρείας επικοινωνίας “High water press”, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στο περιοδικό “Fortune”, όπου εργάστηκε επί 3 δεκαετίες σε διάφορες επιτελικές θέσεις. Βραβευμένος δημοσιογράφος,με εξαιρετικά ρεπορτάζ στο ενεργητικό τουμε θέμα τις επενδύσεις, την τεχνολογία και το περιβάλλον, έχει γράψει επίσης τα βιβλία: “Go long: why long-term thinking is your best short-term strategy” και “The plot to save the planet: how visionary entrepreneurs and corporate titans are creating real solutions to global warming”.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


NEWSLETTER