Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 17:38

“Οι μηχανορράφοι” του Ουν-σου Κιμ I Εκδόσεις Πατάκη

Γράφτηκε από την
“Οι μηχανορράφοι” του Ουν-σου Κιμ I Εκδόσεις Πατάκη

Σε μια τρομακτική, αν και όχι αδιανόητη, Σεούλ, εγκληματικά συνδικάτα, «οργανωτές» και εκτελεστές διαγκωνίζονται για την κυριαρχία.

Πίσω από τις δολοφονίες που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας, βρίσκονται πάντα μηχανορράφοι, των οποίων τα σχέδια εκτελούν πληρωμένοι δολοφόνοι. Από την εποχή της ιαπωνικής κατοχής της Κορέας, η «βιβλιοθήκη των σκυλιών» είναι η πιο ισχυρή οργάνωση των δολοφόνων αυτών. Ο Ρέσενγκ είναι δολοφόνος, μια ζωή εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Παίρνει εντολές από τους «οργανωτές» –τα μυστηριώδη αφεντικά που κινούν τα νήματα– και τις ακολουθεί κατά γράμμα. Δεν αμφισβητεί ποτέ το πού να πάει, ποιον να σκοτώσει, ούτε αναρωτιέται γιατί το σπίτι του είναι γεμάτο βιβλία που δε διαβάζει κανείς. Ωσπου μια μέρα αποφασίζει να παραβεί τους κανόνες και να αφήσει ένα θύμα να πεθάνει με τον τρόπο που επιθυμεί. Στο εξής, κάθε κίνησή του παρακολουθείται. Μήπως οι «οργανωτές» έχουν αποφασίσει ότι οι μέρες του είναι μετρημένες; Και εφόσον δε γνωρίζει ποιοι είναι, πώς είναι δυνατόν να τους ξεφύγει;
Ο Ουν-σου Κιμ γεννήθηκε το 1972 στο Μπούσαν. Εχει γράψει πολλά μυθιστορήματα που αγαπήθηκαν από τους κριτικούς. Απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος “Munhakdongne”, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Νότιας Κορέας, και το 2016 ήταν υποψήφιος για το Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας της Γαλλίας. Ζει στην Τζίνχαε-γκου της Νότιας Κορέας.
Από τις Εκδόσεις Πατάκη.


NEWSLETTER