Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 13:58

“Κυματοθραύστες: απροσδόκητοι πρωταγωνιστές μιας συλλογικής δοκιμασίας”

Γράφτηκε από την
“Κυματοθραύστες: απροσδόκητοι πρωταγωνιστές μιας συλλογικής δοκιμασίας”

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Αληθινές ιστορίες μιας δύσκολης πραγματικότητας. Οκτώ άνθρωποι που ήρθαν αντιμέτωποι με τα κύματα της πανδημίας και βγήκαν νικητές μιλούν για τη ζωή τους, τα όνειρά τους, τις ανατροπές και την αναπάντεχη δύναμη ψυχής που βρήκαν μέσα τους για να προχωρήσουν, να τα καταφέρουν και να προσφέρουν στους άλλους.
Δυο φίλοι που γλίτωσαν από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια και χώρισαν λόγω της πανδημίας. Το ημερολόγιο «κόκκινης ζώνης» μιας έμπειρης λοιμωξιολόγου. Ο εθελοντής γιατρός που, παρότι είχε ένα τροχαίο καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, ολοκλήρωσε την αποστολή του. Ο νοσηλευτής που πήρε το ρίσκο να στήσει μια αυτοσχέδια μονάδα αυξημένης φροντίδας κατ’ οίκον. Η καθαρίστρια της κλινικής που χρειάστηκε να γίνει μετανάστρια για δεύτερη φορά. Οι νοσηλευτές που πήραν το βάπτισμα του πυρός στο δεύτερο κύμα, γνωρίζοντας τι τους περίμενε. Ο γιατρός εργασίας που έκρινε ποιοι υγειονομικοί δεν έπρεπε να βρεθούν στην «κόκκινη ζώνη». Ο εργαζόμενος στον ΠΟΥ που γλίτωσε από διεθνή θέατρα πολέμου και τον Εμπολα στην Αφρική κι αναγκάστηκε να κηδέψει τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1984. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Εντυπη Δημοσιογραφία και τα Πολυμέσα στο Emerson College της Βοστώνης. Εργάζεται από το 2014 ως δημοσιογράφος στην Εφημερίδα “Καθημερινή”. Εχει εργαστεί ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα “Τα Νέα” (2008-2014) και στον “Αγγελιοφόρο” της Θεσσαλονίκης (2004-2007). Ρεπορτάζ του έχουν δημοσιευτεί και στη γερμανική έκδοση της “Le Monde diplomatique”. Το 2016 επιλέχθηκε ως υποψήφιος για το Special Award του European Press Prize. Το 2017 κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία έντυπου ρεπορτάζ του EU Migration Media Award.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 


NEWSLETTER