Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 13:53

“Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ.” κυκλοφορεί σύντομα

Γράφτηκε από την
“Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ.” κυκλοφορεί σύντομα

Από τις Εκδόσεις “Κλειδάριθμος”.

Η Τζένι ήταν για πολύ καιρό σε μια καταπιεστική σχέση με τον Εντ (ED), που σημαίνει eating disorder, δηλαδή διατροφική διαταραχή (Δ.Δ.). Ο Εντ έλεγχε τη ζωή της, παραμόρφωνε τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό της και προσπαθούσε να της κάνει σωματικό κακό σε όλη τη μακρόχρονη σχέση τους. Υστερα, κατά τη θεραπεία, η Τζένι έμαθε να αντιμετωπίζει τη διατροφική διαταραχή της σαν σχέση, αλλά και σαν πάθηση.

Το βιβλίο αρχίζει με το «διαζύγιο» της Τζένι από τον Εντ και συνδυάζει τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες της ως ασθενούς με τις οδηγίες του θεραπευτή της για μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες για γυναίκες και άνδρες με διατροφικές διαταραχές, τον κύκλο υποστήριξης και τους επαγγελματίες του κλάδου υγείας.

Επιστημονική επιμέλεια: Ειρήνη Θ. Παταργιά ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Η Τζένι Σέιφερ είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας και ομιλήτρια, της οποίας το έργο συνέβαλε στην αλλαγή του τρόπου θέασης της ανάρρωσης από τις διατροφικές διαταραχές. Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Πρεσβευτών της Εθνικής Ενωσης Διατροφικών Διαταραχών των ΗΠΑ. Διαμένει στο Οστιν του Τέξας. O Τομ Ρούτλετζ είναι ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας.

 


NEWSLETTER