Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 17:57

Νέο βιβλίο του Θοδωρή Σπηλιώτη: «Από το Μανχάταν στο Αγιο Ορος»

Γράφτηκε από την

«Από το Μανχάταν στο Αγιο Ορος», από το κέντρο του κόσμου σε μια ιερή άκρη της Ελλάδας, από την χλιδή και την διασκέδαση στην μοναχική ζωή και την εσωτερική αναζήτηση. Μιλάμε για το νέο βιβλίο του Καλαματιανού συγγραφέα Θοδωρή Σπηλιώτη, από τις εκδόσεις “Κάκτος”, που πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία την οποία εξιστορεί ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Η αφήγηση του πρωταγωνιστή αρχίζει από τον Αύγουστο του 1973 στην Αθήνα και τελειώνει τον Ιανουάριο του 2020 στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο οποίο προσκεκλημένος μιλάει στην Αίθουσα Τιμών και μετά από προσφώνηση του πρύτανη απευθύνεται σε ένα ακροατήριο 1.000 περίπου φοιτητών.

Για να μην χαλάσουμε την μαγεία της ιστορίας, περιοριζόμαστε να πούμε ότι ένα παιδί που ξεκίνησε για σπουδές από την Ελλάδα ξαναγύρισε και έγινε μοναχός στο Αγιο Ορος αφού πρώτα πέτυχε όλους τους στόχους του και ακόμα παραπέρα. Εγινε επιτυχημένος μηχανικός αλλά σαν άνθρωπος ολοκληρώθηκε, όπως πολλές φορές σημειώνει, όταν μετά από κάποια σημεία ζωής αφιερώθηκε στον μοναχισμό.