Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 22:05

Δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Τετράκις εις θάνατον -H "δηλητηριάστρια της Μάνης"» του Παναγιώτη Γιαννουλέα

Δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Τετράκις εις θάνατον -H "δηλητηριάστρια της Μάνης"» του Παναγιώτη Γιαννουλέα

Σε δεύτερη έκδοση κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα «Τετράκις εις θάνατον -H "δηλητηριάστρια της Μάνης"» του Παναγιώτη Γιαννουλέα από τις εκδόσεις "Κύφαντα" ενώ αρχές καλοκαιριού αναμένεται να κυκλοφορήσει στα αγγλικά από τις ίδιες εκδόσεις.

Είναι η ιστορία της Αικατερίνης Δημητρέα, της πρώτης Ελληνίδας «κατά συρροή δολοφόνου», η οποία είναι και η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση, στις αρχές της δεκαετίας του '60, μονοπωλούσε τα δημοσιεύματα τόσο του τοπικού, όσο και του αθηναϊκού Τύπου, ενώ αναφορές υπήρξαν και σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού. Ακόμη και σήμερα εφημερίδες, sites και τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνται με τη "δηλητηριάστρια της Μάνης".

Στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία ο συγγραφέας έζησε στα εφηβικά του χρόνια, υπεισέρχεται η μυθοπλασία. Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων της δηλητηριάστριας.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου αγκαλιάστηκε από το κοινό από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του ενώ στην δεύτερη έκδοση, το επίμετρο του έξοχου αυτού έργου που προστέθηκε αναφέρεται στην "θανατική ποινή στην Ελλάδα". Αξίζει να διαβαστεί.

Κ.Δρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας για το νέο του βιβλίο: «Ηταν εκπλήρωση χρέους μου προς τα θύματα, στη μνήμη των οποίων αφιερώνεται»