Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 18:25

Αγάθη Προδρόμου: «Λάκης ο κορδελάκης – Ο δεινόσαυρος που φυσούσε πολύχρωμες κορδέλες»

Αγάθη Προδρόμου: «Λάκης ο κορδελάκης – Ο δεινόσαυρος που φυσούσε πολύχρωμες κορδέλες»

 

 

Σε εικονογράφηση Μαρίνας Ραφαήλ. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πνοή".

Όλοι οι δεινόσαυροι του γένους Φωτόσαυρους βγάζουν φλόγες από το στόμα τους όταν φυσούν. Όλοι, εκτός από έναν. Ο Λάκης Κορδελάκης, ο μικρός χαριτωμένος δεινόσαυρος, θα έλεγε κανείς πως έχει το ιδανικό όνομα γι’ αυτόν, γιατί όποτε φυσάει, αντί από το στόμα του να βγαίνει φωτιά και καπνός, βγαίνουν πολύχρωμες κορδέλες. Τι συμβαίνει όμως όταν την πρώτη του μέρα στη σχολή μαθαίνει πως η είσοδος επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε δεινόσαυρους που βγάζουν φωτιά; Ταξίδεψε μαζί του σ’ αυτή την περιπέτεια για να μάθεις πώς με τη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της αλληλοβοήθειας μπορούν να αλλάξουν όλα. Στην προσπάθειά του, ο Λάκης μαθαίνει πόσο σημαντική είναι η ευγένεια, η αποδοχή, η ισότητα και το πόσο απίθανο είναι τελικά το να είσαι ο εαυτός σου!

 

Η Αγάθη Προδρόμου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1988. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ πρόσφατα έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της το οποίο μελετά τις συμπεριφορές των μαθητών απέναντι στις Φυσικές Επιστήμες. Λατρεύει το γράψιμο – από όταν θυμάται τον εαυτό της, έφτιαχνε μαγικές ιστορίες στο μυαλό της αλλά και στο χαρτί! Έχει δύο παιδάκια τα οποία λατρεύει – ο γιος της, Κυριάκος, είναι στο φάσμα του αυτισμού και έχει έναν ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και δρα! Ο Κυριάκος, η μοναδική του προσωπικότητα αλλά και οι προκλήσεις που συναντά στην καθημερινότητά του, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για το παραμυθάκι που κρατάτε στα χέρια σας σήμερα, και το οποίο μιλά για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αξία του σεβασμού, της αλληλοβοήθειας και της φιλίας!

 

Η Μαρίνα Ραφαήλ σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Αθήνα, Παιδαγωγικά στη Φλώρινα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα Art and Craft in Education και Fine Arts στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο. Εκτός από τις ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε και σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με διεθνείς διακρίσεις ως καλλιτέχνης. Σημαντικοί καλλιτεχνικοί σταθμοί ήταν στο Ντουμπάι το 2018, στο World Art Fair, με τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση. Βραβεύτηκε επίσης στη Σιγκαπούρη το 2019 στο World Art Fair Tatinis Art. Το 2019, 2020, 2021 βραβεύτηκε ως γυναίκα καλλιτέχνης στο Women International Exhibition, στο Ντουμπάι. Έλαβε επίσης το βραβείο Dali Moustache World Art Competition το 2020 στην Ισπανία. Για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα βραβεύτηκε με το Leonardo Da Vinci Award στο Μιλάνο το και με το Pegasus Award στη Βενετία το 2023. Την ίδια χρονιά, στη Ρώμη, ο πίνακάς της με τίτλο «The lady with the blue scarf» βραβεύτηκε με το Michelangelo Αward. Για την καλλιτεχνική της πορεία βραβεύτηκε επίσης στην Washington. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εικονογράφηση παιδικών παραμυθιών και έχει ήδη εικονογραφήσει είκοσι τρία.

 

 

Πληροφορίες έκδοσης:

Συγγραφέας: Αγάθη Προδρόμου

Εικονογράφος: Μαρίνα Ραφαήλ

Τίτλος: Λάκης ο κορδελάκης – Ο δεινόσαυρος που φυσούσε πολύχρωμες κορδέλες

Σελίδες: 44

Διαστάσεις: 22Χ22

Τιμή: 13,00 €

ISBN: 978-618-5520-80-9

Ημερ. κυκλοφορίας: 3/2024

Κωδικός: 24209