Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 12:10

«Η Χώρα με το βουνό στη μέση» της Μαρίας Καρβουνίδου-Ράσμουσεν

«Η Χώρα με το βουνό στη μέση» της Μαρίας Καρβουνίδου-Ράσμουσεν

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Οπισθόφυλλο: Πριν από εκατό χρόνια υπήρχε μια χώρα ενωμένη αλλά διχασμένη, η Χώρα με το Βουνό στη Μέση. Το βουνό χώριζε την Πράσινη από την Καφέ Κοιλάδα, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά οικονομικά και πολιτικά.

Όταν στα χέρια του Έτρε έπεσε το παλιό μπλε τετράδιο, η εικόνα που είχε για τον κόσμο άρχισε να καταρρέει. Το βράδυ εκείνο, αντί να γιορτάζει την κοινωνική του ανέλιξη και την επιτυχία του στις τεχνικές εξετάσεις, μάθαινε τη φρικτή αλήθεια για την άλλοτε ενωμένη Χώρα με το Βουνό στη Μέση. Τώρα γνώριζε την αιτία του διαχωρισμού. Οι απέναντι πλευρές έχτισαν την ύπαρξή τους πάνω στον φόβο, στο μίσος και σε ανατριχιαστικά ψέματα, ενώ ένας αιώνας προπαγάνδας είχε αλλάξει ριζικά τις συνειδήσεις των πολιτών κι από τις δύο πλευρές.

Όταν ο Έτρε γνώρισε την Πελήνα, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ζει άλλο στο ψέμα. Το αίμα των προγόνων του ζητούσε δικαίωση. Η απόφασή του ήταν ήδη ειλημμένη· ο μόνος δρόμος για εκείνον ήταν ο δρόμος  της ελευθερίας, και θα τον ακολουθούσε με κάθε κόστος.

Ένα κοινωνικό υπαρξιακό μυθιστόρημα που θα σας αιφνιδιάσει με τις ανατροπές και την αφηγηματική του πλοκή.

 

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Μαρία Καρβουνίδου-Ράσμουσεν είναι σκηνοθέτις και συγγραφέας. Έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια, και έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο για ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού και έχει εκπονήσει πρόγραμμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, με μοχλό το θέατρο. Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια ζει ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Νορβηγία όπου και εργάζεται ως υπεύθυνος εσωτερικού κλίματος στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

 

Πληροφορίες έκδοσης:

Συγγραφέας: Μαρία Καρβουνίδου-Ράσμουσεν

Τίτλος: Η χώρα με το βουνό στη μέση

Σελίδες: 238

Διαστάσεις: 14x21

ISBN: 978-618-5520-82-3

Τιμή: 14,00 €

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3/2024

Κωδικός: 24210