Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 13:54

"Γαλάζια κόμπρα" του Μεσσήνιου Παναγιώτη Γιαννουλέα

Γράφτηκε από την

 

Το νέο βιβλίο του Μεσσήνιου συγγραφέα Παναγιώτη Γιαννουλέα με τίτλο "Γαλάζια κόμπρα" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Δρόμων".

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ναύπλιο, Σύρος, Αθήνα, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Ρώμη, Σικάγο, Μάνη! Ο αστυνόμος Γρηγόρης Αστρινός και η βοηθός του, υπαστυνόμος Ελλη Ροδάκη, εμπλέκονται σε μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο μακρινό παρελθόν και αφορά την κλοπή ενός γαλάζιου διαμαντιού αμύθητης αξίας και μία δολοφονία. Ενώ όλοι πίστευαν ότι αυτή η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί και οι ένοχοι είχαν πληρώσει, τώρα ξαναζωντανεύει υπό περίεργες συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ξαναρχίζει ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια, και μέχρι να εξιχνιαστεί πλήρως αυτή η ξεχασμένη υπόθεση, μεσολαβούν συγκλονιστικά γεγονότα που ανατρέπουν υπάρχουσες καταστάσεις και επηρεάζουν ακόμα και τη ζωή του αστυνόμου και της υπαστυνόμου... Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα, με έντονη κοινωνική και δραματική πλοκή, περιπέτεια, δράση και έρωτα...

Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας γεννήθηκε στη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης το 1947. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Είναι οικονομολόγος και εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής και σύμβουλος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Εχει μια κόρη, τη Λιάνα και μια εγγονή, την Ελενα. Είναι μέλος της "Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας" (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) Αλλα έργα του είναι τα: "Κόκκινη ομίχλη στο κάστρο" (2007, Εκδόσεις Ατραπός), "Προφανής ένοχος" (2009, Εκδόσεις Ωκεανός). Συμμετέχει στο συλλογικό έργο της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, "Η επιστροφή του Αστυνόμου Μπέκα", με το διήγημά του "Διακοπές στη Μάνη" (2012, Εκδόσεις Καστανιώτης). Με το διήγημά του "Τρόμος στην Αρεόπολη" συμμετέχει στο συλλογικό έργο της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας με γενικό τίτλο "Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο" (2014, Εκδόσεις Τόπος).