Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 18:24

Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων (αναλυτικό πρόγραμμα)

Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων (αναλυτικό πρόγραμμα)

Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας θα γίνει το διάστημα 28 - 31 Ιουλίου 2016 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με ενισχυμένο συναυλιακό μέρος με μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης και καλεσμένους, ομάδες και καλλιτέχνες.

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας.

Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμεί: να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης, να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής. Επίσης, να αναδείξει τον δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης. 

Το Φεστιβάλ είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. με το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης. Εχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού. Ετσι, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές και θα τους δώσει κίνητρο να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους. 

Μπορεί το κύριο μέρος του Φεστιβάλ να γίνεται στο τέλος Ιουλίου, ωστόσο η 9η διοργάνωση έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο και από τότε έχει παρουσιάσει στο κοινό 3 διεθνείς καλλιτεχνικές δράσεις, την Οπερα Δρόμου, την Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους και την εικαστική έκθεση "Metamorphosis". 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κύρια διοργάνωση – Κεντρική Σκηνή: Πέμπτη 28 Ιουλίου: συναυλίες Sleeping Pillow (Θεσσαλονίκη), Sun Rain in Life (Αθήνα), Frozen Path (Καλαμάτα).

Παρασκευή 29 Ιουλίου live με τους: Fundracar (Αθήνα), Balkan Riddims (Αρτα), Fish Himself (Πάτρα). Σάββατο 30 Ιουλίου: Last Drive (Αθήνα), George Gakis & Troublemakers + special guest TBA, Kalamata (Γερμανία), MrBooze (Καλαμάτα), Grannies Stollen Pills (Καλαμάτα).

Κυριακή 31 Ιουλίου: Baildsa (Θεσσαλονίκη), Thehalaylamba Band (Πάτρα), Βασίλης Ράλλης (Πάτρα).

Τα παράλληλα δρώμενα θα είναι: εργαστήριο κιθάρας 

Παραστάσεις Ζογκλερικών και ακροβατικών, Skates και dirt bikes, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, βιντεοπροβολές, αθλητικές δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ, ποδηλασία, αναρρίχηση, αθλητικό τραμπολίνο), aerials, χορός, παραστάσεις θεάτρου δρόμου, μπαζάρ, δημιουργική απασχόληση παιδιών, εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά, εργαστήρια χορού, εργαστήριο αυτοάμυνας, εργαστήριο για τον εθελοντισμό, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Συμμετέχουν/ Συνδιοργανώνουν: Φεστιβάλ Μηδέν, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Γυμναστικός Ομιλος "Αθλος", "Re:Think", Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, Καλλιτεχνικό Στέκι, Europe Direct, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας.