Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 15:39

"Ο Μίνωας συνάντησε τη Μερόπη" στο Κάστρο της Πύλου

Γράφτηκε από την


Στιγμές ιδιαίτερες από άποψη αισθητικής, ήχων και μουσικής πανδαισίας έζησαν όλοι όσοι παρακολούθησαν στις 19 Αυγούστου την εκδήλωση του φεστιβάλ «Μεσσηνίας Οψεις» όπου «ο Μίνωας συνάντησε τη Μερόπη στο κάστρο της Πύλου». Ήταν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε αρχαίους μύθους της Πελοποννήσου και της Κρήτης που ενέπνευσαν Ευρωπαίους και Έλληνες συνθέτες. Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι παρουσιάστηκαν πτυχές του πολιτισμού, της ιστορίας και της λαϊκής παράδοσης των δύο μεγάλων περιοχών της Ελλάδας.
Στο πρώτο μέρος παίχτηκαν έργα για φλάουτο και πιάνο, καθώς και οι άριες της Ιφιγένειας εν Ταύροις, της Μερόπης και της Ίλιας. Στο δεύτερο μέρος ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με το μουσικό σύνολό του έδωσε τη δική του άποψη στην εκδήλωση. Και όπως αναφερόταν στο πρόγραμμα, «στην Πύλο, που είναι ξακουστή για τη φιλοξενία απ’  του Ομήρου  τους καιρούς του Νέστορα τα χρόνια, κρασί θα σας κεράσουμε να μας θυμάστε αιώνια», οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν καλό κρασί και να γευθούν συνοδευτικά εδέσματα μεσογειακής διατροφής, ,ενώ τα υπέροχα τριαντάφυλλα του που κοσμούσαν το κάστρο μοιράστηκαν σε όλους, όπως σε κάθε εκδήλωση του φεστιβάλ, δίνοντας μια ακόμα ρομαντική νότα στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά!
Το όλο σύνολο έδεσε άριστα με τον εντυπωσιακό χώρο της Ακρόπολης του Νιόκαστρου και το αποτέλεσμα ήταν άψογο από κάθε άποψη αποζημιώνοντας όσους επέλεξαν αυτή τη μορφή διασκέδασης τη συγκεκριμένη αυγουστιάτικη βραδιά. Μια βραδιά που η Βίκυ Βασιλειάδη στο φλάουτο, η Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η ηθοποιός Μαρία Γουλά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ενθουσιάζοντας το κοινό. Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν στη Διονυσία Χρυσομπόλη, Πρόεδρο του φεστιβάλ, που είχε το σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.


Από το Γραφείο Τύπου
του Φεστιβάλ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»