Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 14:19

Γιορτάστηκε στη Σεβαστούπολη Ουκρανίας η επέτειος της ελληνικής κοινότητας «Χερσόνησος»

Γράφτηκε από την

Πραγματοποιήθηκε στη Σεβαστούπολη μια θερμή Ελληνική βραδιά από τους Έλληνες του συλλόγου «Χερσόνησος» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του. Η βραδιά περιελάμβανε ελληνική μουσική με χορούς και τραγούδια, έκθεση λουλουδιών ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ελληνικής διασποράς από γειτονικές χώρες και πόλεις της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Boudyka είπε  μιλώντας στους επισκέπτες της γιορτής: «Εργαζόμαστε για το καλό του ελληνικού λαού στην Σεβαστούπολη, που αποτελεί ένα κομμάτι της Ελλάδας και τους βοηθάμε ώστε να διδάξουν στα παιδιά τους την αγάπη για την Ελλάδα». 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φίλη και συμμέτοχος στις δραστηριότητες του Συλλόγου στην Σεβαστούπολη Τατιάνα Ukhaneva παρέδωσε στην κοινότητά μερικά ελληνικά βιβλία από την Καλαμάτα που προέρχονταν μέσω του Συλλόγου «Ανθεστήρια Μεσσηνίας» από Μεσσήνιους συγγραφείς και δημοσιογράφους. 

Αυτή η κοινότητα ιδρύθηκε το 1991 και ονομάστηκε «Χερσόνησος» προς τιμήν της αρχαίας ελληνικής πόλεως που υπήρχε στο έδαφος της σημερινής Σεβαστούπολης. Η κοινότητα περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες ανθρώπων και δρα αποτελεσματικά για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στην Σεβαστούπολη και έχουν εγγενή ελληνικές ρίζες.