Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 14:07

Μουσικολογική συνάντηση τη Δευτέρα στην Καρδαμύλη

Μουσικολογική συνάντηση τη Δευτέρα στην Καρδαμύλη

 

 

Μουσικολογική συνάντηση - αφιέρωμα στη μνήμη του Λυκούργου Αγγελόπουλου διοργανώνει το Μουσικό Σπουδαστήριο Καρδαμύλης, με τίτλο "Θέματα Ελληνικής Μουσικής", στο οχυρό συγκρότημα Μούρτζινων - Τρουπάκηδων τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Αυγούστου. 

Το Μουσικό Σπουδαστήριο Καρδαμύλης προέκυψε το 2013, όταν μια ομάδα μουσικών και μουσικόφιλων συζήτησε και επεξεργάστηκε την ιδέα της δημιουργίας και στήριξης μιας εστίας έρευνας, μελέτης και προώθησης του μουσικού - ιδιαίτερα του ελληνικού - πολιτισμού, η οποία θα εδρεύει και θα δραστηριοποιείται στην Καρδαμύλη. Ετσι ο καθηγητής Στέλιος Ανδρέου. ο αρχαιολόγος Μιχάλης Κάππας, η καθηγήτρια Σοφία Κουίδου - Ανδρέου, ο μουσικός Παναγιώτης Σκούφης και η δικηγόρος Ελένη Τέφου - Φωτέα αποφάσισαν την δημιουργία και εποπτεία του.

Πρώτη δράση του Μουσικού Σπουδαστηρίου ήταν η διοργάνωση συνάντησης στην Καρδαμύλη με τίτλο "Ημερίδα για την ελληνική μουσική" τον Αύγουστο του 2013, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και το βιωματικό μουσικό εργαστήρι "Τα παιδιά τραγουδούν...".

Για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση της συνάντησης συνέβαλλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Ο Κωστής Βολουδάκης σχεδίασε την αφίσα και το πρόγραμμα, ενώ η Λένα Τρουπάκη, ο Γιώργης Γιαννακέας, ο Παναγιώτης Πονηρέας και ο Τηλέμαχος Στεφανέας παραχώρησαν αναγκαίο εξοπλισμό.