Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 19:47

Ελληνική βραδιά στην Ουκρανία, με προσφορά βιβλίων από τα "Ανθεστήρια Μεσσηνίας"

Γράφτηκε από την

Η 20ή επέτειος της ελληνικής κοινότητας «Χερσόνησος» γιορτάστηκε στη Σεβαστούπολη Ουκρανίας πριν λίγες μέρες. Η βραδιά περιελάμβανε ελληνική μουσική με χορούς και τραγούδια, έκθεση λουλουδιών ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ελληνικής διασποράς από γειτονικές χώρες και πόλεις της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Boudyka είπε μιλώντας στους επισκέπτες της γιορτής, πως στόχος είναι το καλό του ελληνικού λαού στην Σεβαστούπολη, που αποτελεί ένα κομμάτι της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φίλη και συμμέτοχος στις δραστηριότητες του συλλόγου στην Σεβαστούπολη Τατιάνα Ukhaneva παρέδωσε στην κοινότητά ελληνόγλωσσα βιβλία με θέμα την Καλαμάτα που ήταν προσφορά του Συλλόγου «Ανθεστήρια Μεσσηνίας».
Αυτή η κοινότητα ιδρύθηκε το 1991 και ονομάστηκε «Χερσόνησος» προς τιμήν της αρχαίας ελληνικής πόλεως που υπήρχε στο έδαφος της σημερινής Σεβαστούπολης. Η κοινότητα περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες ανθρώπων και δρα αποτελεσματικά για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στην Σεβαστούπολη και έχουν ελληνικές ρίζες.