Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 18:29

Καλαμάτα: Εκδήλωση για τη "Διδασκαλία των Θρησκευτικών στο σχολείο" 

 

Εκδήλωση με θέμα τη "Διδασκαλία των Θρησκευτικών στο σχολείο" διοργανώνει το πολιτιστικό στέκι "Μπουκαδούρα", στο πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, αυτό το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ., με καλεσμένο ομιλητή τον Mάριο Μπέγζο, θεολόγο - καθηγητή Πανεπιστημίου.

Ο Μάριος Μπέγζος γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε Θεολογία και φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γενεύης και Τυβίγκης με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, της Γερμανικής Κρατικής Υπηρεσίας Μορφωτικών Ανταλλαγών και του ερευνητικού Ιδρύματος Alexander Von Humboltd . Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1975 εργάζεται στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διδάσκει Συγκριτική Φιλοσοφία της Θρησκείας. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου (Γερμανία), καθώς επίσης Ψυχολογία της Θρησκείας και Κοινωνιολογία της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εχει δημοσιεύσει πλειάδα αυτοτελών βιβλίων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακές επετηρίδες και αφιερωματικούς τόμους. Είναι τακτικός συνεργάτης επιστημονικών λεξικών και εγκυκλοπαιδειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τυγχάνει επίσης μέλος επιστημονικών εταιρειών του εσωτερικού και του εξωτερικού και αρθρογράφος εφημερίδων, συγγραφέας του εγχειριδίου της Γ' Λυκείου "Θέματα Χριστιανικής Ηθικής" και μέλος κριτικής επιτροπής σχολικών βοηθημάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στο πάνελ, μαζί με τον κ. Μπέζγο, θα είναι επίσης ο θεολόγος Ιωάννης Μπουγάς καθώς και ο συντονιστής της συζήτησης, εκπαιδευτικός Μάριος Αθανασόπουλος. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος.