Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 21:30

Ο Πύρρος Δήμας στην Καλαμάτα, στο πλαίσο των εκδηλώσεων "Αναδάσωση και Αθλητισμός"

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2ου Πανελλήνιου Προγράμματος “Αναδάσωση και Αθλητισμός”, οι οποίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη στην Καλαμάτα σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα έγιναν γνωστά και τα ονόματα των ολυμπιονικών και των πρωταθλητών που θα δώσουν το "παρών" στις εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα στην Καλαμάτα θα βρεθούν οι Πύρρος Δήμας και Βαλέριος Λεωνίδης (άρση βαρών), Ειρήνη Αϊνδηλή (ρυθμική γυμναστική), Νάσος Γαλακτερός (μπάσκετ), Χρήστος Δημητρακόπουλος και Ελευθερία Χατζηνίκου (βόλεϊ), Φανή Ψαθά και Βασίλης Κολλάρος (ελληνορωμαϊκή πάλη), Μιχάλης Μουρούτσος (τάε κβον ντο) και Ερρικα Πρεζεράκου (στίβος).
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τις αθλητικές επιδείξεις θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές δραστηριότητες, όπως η διδασκαλία των αρχών φύτευσης στο πλαίσιο της φροντίδας του φυσικού περιβάλλοντος, από το διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Λιοντήρη και το διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γιώργο Παναγόπουλο.
Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε Αριστομένους - Φραντζή - Σιδηροδρομικού Σταθμού - Κροντήρη, ενώ δραστηριότητα θα υπάρχει και σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου της Αριστομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα προμηθευτούν αθλητικό σακίδιο με όλα τα απαραίτητα, καπέλο και μπλουζάκια, με μέριμνα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.