Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 08:17

Εγκαινιάστηκε ο κινηματογράφος "Cinelux" στα Φιλιατρά

 

 

Ο νέος και μοναδικός σε όλη την Τριφυλία κινηματογράφος "Cinelux" εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Φιλιατρά.

Είναι ένας κινηματογράφος εξοπλισμένος με ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα αυτό, που ήδη από την αρχή της λειτουργίας του έχει κερδίσει το κοινό της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένας χώρος πολιτισμού, όπως επισημάνθηκε στα εγκαίνια, που με πολύ μεράκι δημιουργήθηκε από τον Φώτη Γεωργιόπουλο, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ενασχόλησης με τον χώρο των κινηματογράφων.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε και τις εγκάρδιες ευχές του. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας που έκοψε και την κορδέλα, επισήμανε ότι ένας μόνο φορέας (όπως ο δήμος) δεν αρκεί για να φέρει την άνοιξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Οπως είπε, "εσείς δημιουργήσατε ένα χώρο πολιτισμού, εξαιρετικής αισθητικής με μεγάλη προοπτική. Προσφέρατε μια στρατηγική επένδυση στο δήμο, δώσατε υπεραξία. Υπηρετείτε τον αγώνα της εξωστρέφειας. Δημιουργήθηκε ένας χώρος στον οποίο  πολλές γενιές θα απολαύσουν τον πολιτισμό του κινηματογράφου".

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης Φώτης Γεωργιόπουλος συγκινημένος  ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, μια παρουσία που τους δίνει δύναμη για ακόμη κάτι παραπάνω. Οπως είπε, "δουλειά μας είναι ο κινηματογράφος, όχι μόνο για βιοποριστικούς λόγους αλλά και για να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Εγινε ένας χώρος πολιτισμού που μας δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύουμε. Σας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε πάντα ό,τι καλύτερο γίνεται. Πιστεύουμε σε αυτή την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο που την λένε άγια χώματα. Είναι ένας τόπος που επιχειρηματικά μπορεί να πάει ένα βήμα παραπάνω".

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από το δήμαρχο και στην συνέχεια η προβολή της καταπληκτικής ταινίας «Η ελιά», με πολλαπλά μηνύματα. Ισως η πιο αντιπροσωπευτική για την περιοχή και την σχέση του κόσμου με αυτό το ευλογημένο δέντρο, που δεν είναι μόνο για την ελαιοπαραγωγή, αλλά διαμορφώνει πολιτισμό, ιστορία και ανθρώπινες σχέσεις.

Κ.Μπ.