Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 13:30

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μεσσήνη

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μεσσήνη

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία ξεκινούν επίσημα σήμερα Σάββατο (6.15 μ.μ.) οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μεσσήνη. Στα δρώμενα συμμετέχουν οι: Δημοτική Φιλαρμονική, Δημοτικός Χορευτικός Ομιλος, Σύλλογος «Χαρά του Παιδιού», Ωδείο Μεσσήνης Μ. Φίλου. Παράλληλα θα ξεκινήσει και η λειτουργία του παγοδρομίου, που θα διαρκέσει έως και τις 10 Ιανουαρίου με εισιτήριο 2 ευρώ.

Εορταστικό σκηνικό στην πλατεία της πόλης συνθέτουν τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με τις χειροτεχνίες, τα γλυκίσματα και άλλα κεράσματα από τοπικούς φορείς και συλλόγους της Μεσσήνης: Εμπορικός Σύλλογος, Σωματείο Εθελοντών, Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας Βελίκας «Η Αναγέννηση», Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης - 1979. 

Παράλληλα, την Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Δασκαρόλειο θα ανέβει η παράσταση «Ιστορίες της οδού Μαυρομιχάλη» από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης, όπου αντί για εισιτήριο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (πληροφορίες: 6977-593451).

 

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (7 μ.μ.): «Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια» από τη Χορωδία Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης στη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου: Κάλαντα στους δρόμους της πόλης από τη Δημοτική Φιλαρμονική. Χριστουγεννιάτικες μουσικές και κάλαντα στους δρόμους της πόλης από τους Τροβαδούρους της Μεσσήνης.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (5 μ.μ.): «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι Κατασκευών» από το Δήμο Μεσσήνης μαζί με το Θεατρικό Εργαστήρι στο Δασκαρόλειο (6976-795738).

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου (8 μ.μ.): «Αφιέρωμα στο Στρατηγό Δασκαρόλη»  Δήμος Μεσσήνης με τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και τον Δημοτικό Χορευτικό Ομιλο στο Δασκαρόλειο.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου: Κάλαντα στους δρόμους της πόλης από τη Δημοτική Φιλαρμονική. Χριστουγεννιάτικες μουσικές και κάλαντα στους δρόμους της πόλης από τους Τροβαδούρους της Μεσσήνης.