Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 07:52

"Με αγάπη… Μάγια Μελάγια" απόψε στο ΔΗΠΕΘΕΚ

 

H παράσταση "Με αγάπη… Μάγια Μελάγια" ρίχνει απόψε στις 9 στο ΔΗΠΕΘΕΚ την αυλαία του χριστουγεννιάτικου θεατρικού φεστιβάλ που διοργάνωσε στην Καλαμάτα η εταιρεία παραγωγής "Οψεις Πολιτισμού", σε συνεργασία με τη "Φάρις". 

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βασιλειάδη και στον ομώνυμο ρόλο της μεγάλης ντίβας του ελληνικού τραγουδιού είναι η ηθοποιός Μίνα Χειμώνα. Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Χαλιώτη, τα κοστούμια της Δέσποινας Χειμώνα, η κινησιολογία της Ελβίρας Μπαρτζώκα και οι φωτισμοί του Γιάννη Ζέρβα. Στο πιάνο είναι ο Νίκος Πλάτανος.

Η παράσταση μας ταξιδεύει στην πολυτάραχη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας: από τα φτωχικά παιδικά της χρόνια και το ντεμπούτο της στην "Οαση", μέχρι την καταξίωση, τις λαμπερές πρεμιέρες, τις μεγάλες πίστες, τα αμέτρητα σουξέ της, τους μεγάλους της έρωτες, τα χρόνια στην Αμερική, τις περιπέτειες της υγείας της και το άδοξο φινάλε της. Η Μίνα Χειμώνα ερμηνεύει τη Μάγια Μελάγια σε αυτόν τον χειμαρρώδη μονόλογο πλημμυρισμένο από τα τραγούδια της: μεγάλες επιτυχίες με την υπογραφή του Μουζάκη, του Μωράκη, του Χιώτη, του Σουγιούλ. Αλωνίζει τη σκηνή, τραγουδά, θυμάται, σκάει στα γέλια, βουρκώνει, λυγίζει, ξαναστέκεται στα πόδια της... Μία μουσικοθεατρική παράσταση πλήρης συναισθημάτων, η οποία ζωντανεύει το μύθο μιας γυναίκας που το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μεταπολεμικού τραγουδιού.

• Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: Στην προπώληση, γενική είσοδος 12 ευρώ,  φοιτητικό και ανέργων 10 ευρώ. Στην πόρτα, γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων 12 ευρώ. Προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο βιβλιοπωλείο "Ολα χαρτί". Για κρατήσεις: 2310 257218, 6934-115555.