Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 08:11

Καλαματιανό Καρναβάλι με Φερεντίνο, Στρατή, Aδάμου και Ματιάμπα (αναλυτικό πρόγραμμα)

Γράφτηκε από την

 

 

Ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του φετινού Καλαματιανού Καρναβαλιού, καθώς και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μύρων Στρατής, η Ηβη Αδάμου και ο Ησαΐας Ματιάμπα. 

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την Καρναβαλική Επιτροπή στο παλιό Δημαρχείο. Η Χρύσα Λιάππα είπε πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 21 γκρουπ και πως όποιος θέλει μπορεί να κάνει ηλεκτρονική αίτηση στο σάιτ. Η Βασιλική Γκόνη σημείωσε πως το Καρναβάλι είναι για όλες τις ηλικίες, για τους συλλόγους, τους φορείς, τις παρέες, έτσι ώστε όλοι να διασκεδάσουν μαζί. Η Αγάπη Μπαλιώτη αναφέρθηκε στα παιχνίδια και τόνισε πως αυτά θα γίνουν κυρίως Παρασκευές και Σαββατοκύριακα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές.

Ο κρυμμένος θησαυρός θα παιχτεί στις 11 Φεβρουαρίου, στις 17 θα γίνει ένα άλλο δίωρο παιχνίδι και οι βαθμολογίες θα αναρτώνται στο http://www.kalamatianokarnavali.gr/.

H Μαριάννα Μάλαμα έκανε γνωστό πως τα γραφεία της Καρναβαλικής είναι στο Πνευματικό Κέντρο και είναι επισκέψιμα πρωί και απόγευμα. Για πληροφορίες μπορεί κανείς να καλεί στα: 27211 81030, 27211 403020 ή να βλέπει και τη σχετική σελίδα στο facebook. Το εκθετήριο των στολών στο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργεί από τις 23 Ιανουαρίου. Στην έναρξη θα γίνει μία μίνι γιορτή και κλήρωση για τις θέσεις στις οποίες θα μπουν οι στολές. Τα λάβαρα φέτος θα τα φτιάξουν μόνες τους οι ομάδες και θα διαγωνιστούν πάνω στο σχεδιασμό τους.

Ο Γιώργος Φάβας συνέχισε λέγοντας πως γίνεται ενημέρωση και σε κοινότητες της περιφέρειας, σε σχολεία, προκειμένου να λάβει μέρος περισσότερος κόσμος. 

Τέλος, ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε πως ο προϋπολογισμός για φέτος θα είναι για όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις 65.000 ευρώ και πως η έναρξη θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία με το Χρ. Φερεντίνο και τους "Walkman". Στις 18 Φεβρουαρίου σειρά έχει η νυχτερινή παρέλαση και συναυλία με τους "48 ώρες", στις 25 ο τελικός των παιχνιδιών και το ίδιο βράδυ στο "Elite" θα γίνει ντίσκο πάρτι.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου φτάνει η στιγμή για τη μεγάλη παρέλαση, με παρουσιαστή το Χρ. Φερεντίνο και τη συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ηβη Αδάμου και  Ησαΐα Ματιάμπα.

Στις 3 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η τελετή βράβευσης στο Εργατικό Κέντρο. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Πλατεία Όθωνος, το Ιστορικό Κέντρο, την παραλία και τη μαρίνα.

 

Γ.Σαρ.