Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 08:07

Παρουσιάστηκε το Αρχαίο Θέατρο Θουρίας

Την πίτα της έκοψε την περασμένη Παρασκευή η Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Θουρίας στο ξενοδοχείο «Elite City Resort», στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύντρια των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία δρ. Ξένη Αραπογιάννη παρουσίασε το αρχαιολογικό έργο που επιτελέστηκε το 2016, ενώ για πρώτη φορά παρουσίασε στο κοινό το αρχαίο θέατρο με την προβολή εικόνων της ανασκαφής.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται πως από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας «δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει και φέτος το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία, ενώ την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Π. Τατούλη ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Ε. Αλειφέρη».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος Αντ. Μπούζα, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας Τ. Φοίφα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Β. Πέννα, οι πρώην δήμαρχοι Γ. Κουτσούλης και Μ. Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης Α. Ξανθάκη, ο πρόεδρος Π. Καράμπελας και τα μέλη  του Δ.Σ. του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου και πολλοί προσκεκλημένοι και συνεργάτες των ανασκαφών.