Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 15:49

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μαρία Κάλλας στο Δήμο Οιχαλίας

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μαρία Κάλλας δρομολογεί φέτος ο Δήμος Οιχαλίας, σε συνεργασία με το Μουσικό Κέντρο Athenaum και τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι εκδηλώσεις -τον Απρίλιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο- είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο της παγκόσμιας κλάσης σοπράνο και στόχος τους είναι «να γίνει γνωστός, σε όλον τον κόσμο ο τόπος καταγωγής της, το Νεοχώριο Μελιγαλά Μεσσηνίας».

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- έχουν κατ’ αρχήν σχεδιαστεί «με την μουσική καθοδήγηση του Athenaum και την συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», είναι οι εξής:

α) Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Απριλίου, ημερίδα γνωριμίας με την Μαρία Κάλλας με τον Κυριάκο Λουκάκο, που έχει διατελέσει 3 φορές πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

β) Σαββάτο 15 Ιουλίου, βραδιά με κλασική και οπερατική μουσική στο Νεοχώριο του Δήμου Οιχαλίας, στο χώρο του πατρικού σπιτιού της Κάλλας, με στόχο την ετήσια καθιέρωση της εν λόγω εκδήλωσης.

γ) Σαββάτο 16 Σεπτεμβρίου, καθιερωμένη ετήσια παγκόσμια εκδήλωση στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, με τη συνεργασία της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος Οιχαλίας γνωστοποιεί «την καταρχήν συνεργασία του με το διεθνούς κύρους Μουσικό Κέντρο Athenaum (…) ένα ωδείο παγκόσμιας κλάσης, που ειδικεύεται στη διατήρηση της μουσικής κληρονομιάς της Μαρίας Κάλλας και εκτός των άλλων διοργανώνει και το φημισμένο Grand Prix Maria Callas». 

Γνωστοποιείται, παράλληλα, η συνεργασία του δήμου με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», όπως επίσης και η «σημαντική αρωγή, στο όλο αυτό εγχείρημα, του συντοπίτη μας καθηγητή Μηχανολογίας Τάκη Παπαδόπουλου».