Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 07:55

Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Κιθάρας προσεχώς στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Κιθάρας προσεχώς στην Καλαμάτα

 

Tο 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» θα γίνει από την Κυριακή ως τη Μ. Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των Σχολών της "Φάρις".

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης και πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι οι κιθαριστές: Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University Salzburg), Βιβή Γύπαρη (καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας - LMS Oberösterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (συνθέτης – σολίστ φλαμένκο κιθάρας στην Σεβίλλη).

Ο διαγωνισμός για την παιδική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004) θα γίνει την Κυριακή στη 1 μ.μ., για την εφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001) την Μ. Δευτέρα  στις 10.30 π.μ., ενώ για την νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996) την ίδια ημέρα στη 1 μ.μ. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό. Οι συμμετοχές αγγίζουν τις 25 για φέτος.

Ταυτόχρονα, την Κυριακή στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΕΚΚ θα ακολουθήσει διπλή συναυλία από την Βιβή Γύπαρη (σόλο κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα), ενώ την Μ. Δευτέρα πάλι στις 9 μ.μ. ακολουθεί η δεύτερη διπλή συναυλία από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο φλαμένκο κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (καχόν). Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ διοργανώνονται και δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό:

α) Σεμινάριο φλαμένκο κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο τη Μ. Δευτέρα 5 - 7 μ.μ. και Τρίτη 10 - 11.30 π.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

β) Σεμινάριο καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη, τη Μ. Δευτέρα 10 π.μ. - 2 μ.μ. σε συνεργασία με την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μητρόπολης Μεσσηνίας και το Τμήμα Κρουστών του Γ. Κλάδη, στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μητρόπολης Μεσσηνίας. Τέλος την Μ. Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών. 

Για περισσότερες πληροφορίες: Αντώνης Κουφουδάκης (6977-629389),  Στάθης Γυφτάκης (6985-898280). 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπουο διευθυντής του ΔΩΚ Στάθης Γυφτάκης είπε πως φέτος ένα από τα βραβεία, στη νεανική κατηγορία θα είναι μία κιθάρα αξίας 1.500 ευρώ. Σημείωσε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς στην πόλη μας, τόσο σπουδαίους μουσικούς. Ο Αλέκος Μπουφέας πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων υπενθύμισε ότι το Φεστιβάλ ξεκίνησε τον καιρό που ήταν διευθυντής ο Διονύσης Μαλλούχος. Πρόσθεσε πως το κόστος του είναι 5.000 ευρώ και πως για το σκοπό αυτό βοηθούν και πολλοί ιδιώτες, εθελοντές, με κάθε τρόπο. Ο κ. Κουφουδάκης προέτρεψε τους ακροατές να δώσουν το "παρών" στις βραδιές αυτές και να ακούσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με ένα πολύ χαμηλό εισιτήριο. Σήμερα στις 6 μ.μ. στο Τρίτο Πρόγραμμα θα υπάρχει ειδική εκπομπή - αφιέρωμα στο 6ο Φεστιβάλ.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER