Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:58

"Επιστάτης" του Πίντερ στη Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ

"Επιστάτης" του Πίντερ στη Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ

Εγκαινιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η νέα, "Μικρή" σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου(ΜΕΘ) , με δύο παραστάσεις του "Επιστάτη" του Πίντερ, στο χώρο του ΜΕΘ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ.

Για το θέμα μίλησε χθες ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος, στο χώρο που γίνονται οι πρόβες, εκεί που "γεννήθηκε" το ΜΕΘ. Αυτή τη χρονιά ο Σύλλογος κλείνει 40 χρόνια και η πρώτη εκδήλωση με την οποία θα γιορταστεί το γεγονός, είναι τα "εγκαίνια" της Μικρής Σκηνής, αυτό το Σαββατοκύριακο. Το ξεκίνημα μιας δεύτερης σκηνής ήταν όνειρο εδώ και χρόνια και πλέον ξεκίνησε να υλοποιείται. Στόχος είναι αυτή η σκηνή να παρουσιάζει έργα διαφορετικού ρεπερτορίου, λιγότερο πολυπρόσωπα ή εντυπωσιακά, όμως πολύ σημαντικά και ιδιαίτερα. Το καλοκαίρι, το κοινό θα δει τη "Λωξάντρα", σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, από τον Ιούλιο.

Ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος, ο οποίος αυτή τη φορά έκανε και τη σκηνοθεσία, σημείωσε πως το κείμενο ήταν αρκετά δύσκολο και πως η παράσταση θα ανέβει με τέτοιο τρόπο ώστε το κοινό να μπορέσει να δει τα ερωτήματα που θέτει ο Πίντερ. Ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης δήλωσε πως η καθοδήγηση που είχαν οι συμμετέχοντες ήταν εξαιρετική και πως μέσα από το κείμενο ο θεατής θα δει να αναδεικνύονται οι σχέσεις των ανθρώπων. Τέλος ο νέος ηθοποιός στην ομάδα Κωνσταντίνος Λειβαδίτης τόνισε πως το έργο πραγματεύεται την ισορροποία ενστίκτου - λογικής, αλλά και το ζήτημα των επιθυμιών του ανθρώπου.

Στις δύο παραστάσεις η είσοδος θα είναι δωρεάν. Παίζουν οι Λεωνίδας Βέλλης, Κωνσταντίνος Λειβαδίτης, Βασίλης Στεφανόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Ελενα Παναγοπούλου. Στους φωτισμούς βοήθησαν οι Γιώργος και Χρήστος Νικολόπουλος. 

Γ.Σαρ.