Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 14:50

Απονομές διακρίσεων στο διαγωνισμό «Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο της Σοφίας»

Απονομές διακρίσεων στο διαγωνισμό «Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο της Σοφίας»

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ο 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο της Σοφίας» στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Εκεί έγιναν οι απονομές για τους διακριθέντες μαθητές. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το σπουδαίο συγγραφικό έργο της Μεσσήνιας συγγραφέως, αλλά και η προώθηση της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικής γραφής.

Ο φετινός διαγωνισμός, εμπνευσμένος από το βιβλίο της «Η καρδούλα» είχε ως θέμα «Εθιμα του τόπου μας και του κόσμου όλου». Οι διακριθέντες μαθητές ήταν από σχολεία της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Σκάλας Λακωνίας, του Λεχαιού Κορινθίας, της Ανάληψης Χερσονήσου Λασιθίου, του Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας και της Καλαμάτας, ενώ συμμετοχές υπήρχαν από σχολεία όλης της Ελλάδας, αλλά και από ελληνόφωνο σχολείο της Αυστραλίας.

Το "παρών" έδωσαν δυο μέλη από την κριτική επιτροπή του  διαγωνισμού, οι συγγραφείς Γεωργία Γαλανοπούλου και Ελένη Δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο του 1985 από το αρχείο της ΕΡΤ για τη Σοφία Φίλντιση από την εκπομπή «Θέματα και βιβλία», με παρουσιάστρια τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου. 

 Οι Α', Β', Γ' τάξεις του δημοτικού τραγούδησαν μελοποιημένα τραγούδια από το βραβευμένο βιβλίο της Σοφίας Φίλντιση «Ποιήματα για παιδιά», ενώ ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων βραβευμένων κειμένων, από τους ίδιους τους μαθητές.