Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 07:47

Θερινές προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας

Θερινές προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας

 

Το πρόγραμμά της για το καλοκαίρι ανακοίνωσε η "Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας", το οποίο είναι γεμάτο από ενδιαφέρουσες προτάσεις και με μία προβολή που θα γίνει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, για ανθρώπους με αναπηρία.

«Que sera, sera», τραγουδά η Doris Day κάτω από μια ζεστή φεγγαρόφωτη καλοκαιρινή βραδιά και δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή για να περιγράψει κάποιος μια θερινή προβολή πλημμυρισμένη με νυχτερινούς θορύβους και καλοκαιρινές οσμές. «Ο, τι είναι να γίνει, θα γίνει» εξάλλου, το καλοκαίρι θα έρθει με την ζέστη του, τα μπάνια του, τις αναμνήσεις και τις ελπίδες που συνοδεύουν τα ακαταμάχητα βράδια του. 

Με το χιούμορ σαν όχημα φυγής από την πραγματικότητα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της λέσχης πλημμυρίζει από κλασικές νύχτες κωμωδίας από το παρελθόν μέχρι σύγχρονες ταινίες πρώτης προβολής. 

Για πρώτη φορά πρόκειται να προβληθούν στην πόλη τα απολαυστικά "Που πάω θεέ μου;" [15 Ιουνίου], "Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη" [17 Ιουνίου] και το "Με σειρά εξαφάνισης" [31 Ιουνίου]. 

Πέρα από τις τακτικές προβολές, η Λέσχη αφιερώνει 3 Κυριακές του καλοκαιριού σε μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν ελληνικό χρώμα [Made in Greece], ενώ την Παρασκευή 30 Ιουνίου φιλοξενεί την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία με την συνεργασία του "Διαφοροζώ" και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας [Cinema4all] προβάλλοντας την καθολικά προσβάσιμη κόπια του "Μια ζωή την έχουμε" δημιουργώντας μια οπτικοακουστική εμπειρία για ολόκληρο τον κόσμο και για κάποιους για πρώτη φορά στην ζωή τους... 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιουνίου έχει ως εξής: 15 Ιουνίου "Που πάω θεέ μου;" σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante, παίζουν: Checco Zalone, Eleonora Giovanardi, Sonia Bergamasco. Στις 9.30 μ.μ. στο "Καφέ σινέ". Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ, είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18.

Στις 22 Ιουνίου "Αδιακρισίες", σκηνοθεσία: Stanley Donen, παίζουν: Cary Grant, Ingrid Bergman. Στις 29 Ιουνίου "Η μεγάλη μπλόφα", σκηνοθεσία: Sergio Corbucci, παίζουν: Adriano Celentano, Anthony Quinn, Capucine (ισχύουν οι ιδές ώρες προβολής και τιμές εισόδου με την πρώτη ταινία). Στις 30 Ιουνίου "Cinema4all" - "Μια ζωή την έχουμε", σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλας, παίζουν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης. Στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, με είσοδο ελεύθερη.