Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε μια σημαντική προσωπικότητα των Γαργαλιάνων αναγνωρίζοντας το σημαντικό του έργο, ενώ παρακαταθήκη για όλους αποτελεί ο βιβλίο του «Γαργαλιάνοι ο τόπος και η ιστορία του».
Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ενώ τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων να αποδίδει τιμές.
Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Κατσίβελας, τόνισε ότι πόλη που βγάζει σπουδαίους ανθρώπους είναι ευτυχής και μια πόλη που τιμά τα παιδιά της είναι μια δίκαιη πόλη. Αναφέρθηκε στο Σωτήρη Λυριτζή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τον έμαθε να αγαπά αυτή την πόλη και συμπλήρωσε πως ήταν χρέος αυτής της πόλης να ολοκληρώσει τις τιμές που του αξίζουν, ευχαριστώντας παράλληλα και τους προηγούμενους δημάρχους για ό,τι έχουν κάνει.
Ο γιος του Φοίβος Λυριτζής ευχαρίστησε όλους και επισήμανε ότι η εμβέλεια του Σωτήρη Λυριτζή με το έργο του ξεπέρασε τα όρια της πόλης του. Ακόμη για το Σωτήρη Λυριτζή μίλησαν η αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ελένη Τσαγκάρη και η μαθήτριά του Διονυσία Κυριακοπούλου.
Κ.Μπ.