Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 17:41

Θεατρική παράσταση της Ομάδας Κωφών στη Δημητσάνα

Γράφτηκε από την
Θεατρική παράσταση της Ομάδας Κωφών στη Δημητσάνα

H θεατρική παράσταση της Ομάδας Κωφών «Τρελά χρώματα» με τίτλο «Από το σκοτάδι στο φως - Οχτώ αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών» ανεβαίνει στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητράνα την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.. 

Πρόκειται για αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών των Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, σε απόδοση Κώστα Γεωργουσόπουλου (Κ.Χ. Μύρης), Τάσου Ρούσσου και Γιώργου Χειμωνά.

Τρεις κωφοί ηθοποιοί, με τη γλώσσα του σώματος αλλά και με τη δική τους, τη νοηματική γλώσσα, μαζί με δυο ακούοντες ηθοποιούς που «δανείζουν» τη φωνή τους, θα ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο των αρχαίων τραγωδιών, οι οποίες γλιστρούν αρμονικά η μια μέσα στην άλλη. Με κεντρικό άξονα τις έννοιες του φωτός και του σκότους οι θεατές μεταφέρονται στον κόσμο των τραγικών καταστάσεων που καθορίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τη φύση, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους, καθώς και τη θέση ευθύνης που έχει για τον κόσμο. 

Η σκηνική δράση ολοκληρώνεται με τη συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων, καθώς οι κωφοί ηθοποιοί «αφουγκράζονται» τον κραδασμό τους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο, την αίσθηση μίας πρωτόγνωρης θεατρικής εμπειρίας.

Η παράσταση αποτελεί ένα ξεχωριστό θέαμα που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές.

Συντελεστές: διασκευή - σκηνοθεσία: Ελλη Μερκούρη, σκηνικά, κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα, απόδοση κειμένων στη νοηματική γλώσσα: Μυρτώ Γκανούρη, Ολγα Δαλέκου, μουσική συνοδεία κρουστών: Ελεάννα Γεροντοπούλου, φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρή. Ερμηνεύουν: Ολγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Ελλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Χριστίνα Σιμιτζή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τη μετακίνηση του κοινού από την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη διατίθεται δωρεάν λεωφορείο. Κρατήσεις θέσεων γίνονται στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 – 6 μ.μ.) ή στο e-mail ymy@piraeusbank.gr

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. 


NEWSLETTER