Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 07:54

300 φωτογραφίες στο διαγωνισμό του Δήμου Μεσσήνης 

300 φωτογραφίες στο διαγωνισμό του Δήμου Μεσσήνης 

 

Συνολικά 300 φωτογραφίες με τοπία από τον Δήμο Μεσσήνης υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού στον οποίον ο δήμος είχε καλέσει τους δημότες -αλλά και τους επισκέπτες του- να μετάσχουν.

Ηδη οι φωτογραφίες κρίνονται από την αρμόδια επιτροπή, η οποία το Σάββατο 5 Αυγούστου θα ανακοινώσει τους νικητές σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα παραλάβουν τα βραβεία τους.

Οπως σημειώνει σχετικά ο δήμος, το ενδιαφέρον από τον κόσμο ήταν εξαιρετικά μεγάλο, ενω χαρακτηριστικά αναφέρει πως οι 200 από τις φωτογραφίες υποβλήθηκαν μέσα στις δέκα τελευταίες ημέρες του διαγωνισμού, ο οποίος ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Τα θέματα στις περισσότερες φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξαν μαθητές, δημότες, καθώς και επισκέπτες του δήμου, ήταν οι “δρόμοι του νερού”, καθώς σε αυτές -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση- απεικονίζονται “οι πανέμορφες παραλίες αλλά και τo Πολυλίμνιο, ο Πάμισος, γεφύρια και πηγές. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι φωτογραφίες από την Αρχαία Μεσσήνη αλλά και την ενδοχώρα του δήμου, με τα γραφικά χωριά, το φυσικό περιβάλλον και την απεικόνιση καθημερινών στιγμών” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οπως είχε ήδη ανακοινωθεί, οι φωτογραφίες που θα διακριθούν θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση, στο Δημαρχείο.  

Παράλληλα, ο δήμος γνωστοποιεί ότι οι δράσεις με άξονα τη φωτογραφία θα συνεχιστούν, καθώς από τον Οκτώβριο θα ακολουθήσουν σεμινάρια φωτογραφίας.