Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 15:14

Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στη Μεθώνη

Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στη Μεθώνη

Στη Μεθώνη ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού - οι εκδηλώσεις της οποίας θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στην Αρχαία Ολυμπία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουλίου.

Οπως γνωστοποιεί σχετικά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, η συνάντηση αυτή είναι αφιερωμένη “στον Ελληνα και την Ελληνίδα της διασποράς”, και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιό της “σκοπό έχουν να καταδείξουν και να αναδείξουν την πορεία και εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού, καθώς και να προωθήσουν τη σύνδεσή του με την πατρική γη, ως τεκμήριο μικρής συμβολής στην προσπάθεια σύστασης μιας συμπαγούς πολυφωνικής αφήγησης για την ελληνική μετανάστευση”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, μεθαύριο Παρασκευή οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τον μόλο της Μεθώνης όπου στις 7.15 το απόγευμα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει ρίψη στεφανιού στη θάλασσα “στη μνήμη του Ελληνα Μετανάστη”.

Στην συνέχεια οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην τάφρο του Κάστρου της Μεθώνης, όπου θα γίνουν ομιλίες, για να ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης.