Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 21:21

“Θουκυδίδης δραματικός: το θέατρο του πολέμου 2” στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
“Θουκυδίδης δραματικός: το  θέατρο του πολέμου 2” στην Αρχαία Μεσσήνη

Την παράσταση “Θουκυδίδης δραματικός: το θέατρο του πολέμου 2” παρουσιάζουν το Σωματείο Διάζωμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης στις 12 και 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. 

Ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος  Μπένος και ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης δραματικός: το θέατρο του πολέμου», με τίτλο «Πολέμου ειρωνείες: τα εν Πύλω και εν Ιθώμη δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης.

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ενώ το έργο  προλογίζει ο ίδιος, με τον Σταύρο Μπένο. Τη δραματοποίηση υπογράφει ο θεατρικός   συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης, υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Λιγνάδη και σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής θίασος Ελλήνων   και ξένων σπουδαστών και αποφοίτων δραματικών σχολών και κλασικών γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού προγράμματος «Θουκυδίδης δραματικός: το θέατρο του πολέμου», που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

 


NEWSLETTER