Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 10:23

Πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων σήμερα  στο θεατράκι του Διαβολιτσίου 

Πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων σήμερα  στο θεατράκι του Διαβολιτσίου 

Πέφτει η αυλαία στο θεατράκι του Διαβολιτσίου "Σταθία Κωνσταντακοπούλου", αφού ο 9ος Πολιτιστικός Αύγουστος τελειώνει σήμερα Σάββατο στις 9.15 μ.μ. με την μοντέρνα - νεανική και παιδική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα "Hakuna Matata", η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στο χώρο.

Ο Πολιτιστικός Αύγουστος Διαβολιτσίου γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη, με την ευγενική χορηγία του "Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Καρμεν Κωνσταντακοπούλου". Για άλλη μια χρονιά κράτησε συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και μη, παραθεριστές και λοιπούς, παλιούς και νέους φίλους του. Το θεατράκι, κατάμεστο σχεδόν κάθε βράδυ έδωσε έτσι ζωή και κίνηση στο χωριό.

Οσον αφορά το γενικό πρόγραμμα: η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, πιστή συνεργάτης για 8η χρονιά, παρουσίασε ένα διαφορετικό θέατρο κούκλας το "Η Πούλια και ο Αυγερινός", καθώς και την θεατρική παράσταση "Το Σκλαβί” της Ξένιας Καλογεροπουλου, άψογα ερμηνευμένη. Η βραδιά αστρονομίας με τους Ανδρέα Ρεϊτζόπουλο και Γιάννη Οικονομόπουλο, για 2η χρονιά, εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Παιχνίδια, τραγούδια και αστεία θεατρικά από τον κλόουν Βούλη γέμισαν το θεατράκι. Τα παιδιά τον περίμεναν με λαχτάρα και το καταευχαριστήθηκαν. Απίστευτο γέλιο και πολύ χειροκρότημα έπεσε για το "Φίλο μου τον Λευτερακη" του Αλ. Σακελλάριου, μια παράσταση απ' το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, που καθήλωσε το κοινό. Ιδιαίτερη βραδιά για ψαγμένους και μη, ήταν η βραδιά λόγου και μουσικής με Μεσσήνιους και όχι μόνο ποιητές, που διάβασαν ποιήματα και αφηγήματα τους. Ο Γιώργος Κολοκάθης με την κιθάρα του, συνόδεψε μουσικά. Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Διαβολιτσίου απέσπασε θερμό χειροκρότημα από γονείς, φίλους και λοιπούς θεατές και ενθουσίασε με την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη. Η μουσική βραδιά με τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα και το συγκρότημά του "Trio" ενέπνευσε με τα ροκ κομμάτια που είχε στο πρόγραμμά της. Δεν μπορούσε να λείπει από τις εκδηλώσεις ο Φώτης Πλέσσας, για 8η συνεχή χρονιά, με το Θέατρο Σκιών του. Το αδιαχώρητο έγινε από μικρούς και μεγάλους που διασκέδασαν με τις ατάκες του "Καραγκιόζη Μάγειρα".