Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 18:42

«Το σκλαβί» στο ΔΗΠΕΘΕΚ από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

«Το σκλαβί» στο ΔΗΠΕΘΕΚ από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

 

Τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του βραβευμένου θεατρικού έργου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί» παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 για παιδιά, φοιτητές, ανέργους. Στην προπώληση θα ισχύουν μειωμένες τιμές, 8 ευρώ και 6 το μειωμένο και γίνεται στο βιβλιοπωλείο «Ανάγνωση» (Πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας) και στο μεζεδοπωλείο «Στο κύμα» (Ναυαρίνου 167).

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία  και αυτοσχεδιασμοί: Δέσποινα Δρεπανιά - Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, μουσική: Νίκος Κυπουργός, στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου, σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Μηλιαρέση, φωτισμοί: Γιάννης Τσιούπας, διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Πετρουλάκη, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας, σχεδιασμός αφίσας Τζένη Ντεκελέ. 32 έφηβοι εμηνεύουν, χορεύουν και τραγουδούν επί σκηνής στο υπέροχο θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Το «Σκλαβί» βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα ‘γραφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα».

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος, το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα και ωστόσο τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς ωστόσο ποτέ να συγκρουστούν. Η  παράσταση  απευθύνεται σε παιδιά - θεατές που θα μυηθούν στον κόσμο που θα ζήσουν αργότερα, αλλά και σε ενήλικες – θεατές, που θα ανακαλύψουν ξανά την αθωότητά τους.