Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 20:58

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας

Γράφτηκε από την

Την Κυριακή 4/12, ώρα 11.30  - 13.00 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα πραγματοποιηθούν οι  παρακάτω επιλεγμένες προβολές, με ελεύθερη είσοδο, για παιδιά ηλικίας από 5 ετών. Στις προβολές των ταινιών στην Κόρινθο, θα παρευρεθούν σκηνοθέτες και συντελεστές των ταινιών:

11:30 “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”
Σκηνοθέτης: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ - Είδος: Κινούμενα Σχέδια - Χώρα: Ελλάδα - Διάρκεια: 50' - Έτος: 2010
Σύνοψη:  Μια πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων που στοχεύει στη μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία. Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές ιστορίες, οι οποίες συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα. Το κάθε επεισόδιο λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το διδακταίο πρόγραμμα με μία καινοτόμο, πρωτότυπη και ελκυστική διάσταση.

12:30 “ΔΙΟΛΚΟΣ 1500 χρόνια”
Σκηνοθέτης: Θ. Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος - Είδος: Κινούμενα Σχέδια - Χώρα: Ελλάδα - Διάρκεια: 22' - Έτος: 2009
Σύνοψη: Η ταινία παρουσιάζει την περιοχή της αρχαίας Κορίνθου, κάπου στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.
Η πλούσια και διάσημη περιοχή της Κορίνθου είχε δύο λιμάνια: ένα στο βόρειο τμήμα (το όνομά του Λεχαίου στον Κορινθιακό κόλπο) και το άλλο στο νότο (από το όνομα Κεγχρεαί στον κόλπο του Σαρωνικού). Τα πλοία που φόρτωναν τα φορτία τους στο Λέχαιο και συνέχισαν το ταξίδι τους προς ανατολάς, αντί να κάνουν το γύρω της Πελοποννήσου, ταξίδευαν στη στεριά διασχίζοντας τον Ισθμό της Κορίνθου (Δίολκος) και στη συνέχεια τον Κόλπο του Σαρωνικού που έφταναν στον προορισμό τους.

Ολες οι προβολές των ταινιών του οκταήμερου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η είσοδος είναι δωρεάν για τους κατόχους κάρτας ανεργίας με την επίδειξη της κάρτας και της αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και για τα ΑΜΕΑ. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα  του Δήμου Κορινθίων