Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 07:54

Σεμινάριο αναπαλαίωσης επίπλων χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων ξανά στην Καλαμάτα

 

Ενα ακόμη σεμινάριο αναπαλαίωσης επίπλων με τα πιο εξελιγμένα χρώματα κιμωλίας, χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων, θα γίνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. - 2 μ.μ. στην αίθουσα της «Ε» (Γεωργούλη 26, β' όροφος).

Το σεμινάριο διοργανώνεται για 5η φορά στην Καλαμάτα από τους Coloristas, που μέσα σε ένα και μόνο τρίωρο θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές μεθόδους αναπαλαίωσης/μεταμόρφωσης επίπλων. 

Με όπλα τα πινέλα και τη φαντασία τους, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις τεχνικές της αναπαλαίωσης με τα πρωτοποριακά χρώματα της Autentico, που έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζονται χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων - και κυρίως είναι άοσμα, οικολογικά και εύκολα! 

Ιδιαίτερες τεχνοτροπίες, διχρωμίες, παλαίωση, δημιουργία ανάγλυφων διακοσμητικών και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο εντατικό αυτό 3ωρο, το οποίο θα μας κάνει ικανούς να μεταμορφώσουμε κυριολεκτικά τα πάντα. 

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή... καλλιτεχνική φλέβα - οπότε όποιος ενδιαφέρεται, ας μη διστάζει. Ο αριθμός συμμετοχών είναι αναγκαστικά πολύ περιορισμένος. Η αξία συμμετοχής είναι 40 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά εκμάθησης - χρώματα, πινέλα, κεριά, ξύλινες τάβλες κ.τ.λ. 

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Τόνια Νικολαΐδη. Επικοινωνία και κρατήσεις στα τηλ.: 6998-128080, 210 9766821, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: coloristasart@gmail.com.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ ΚΑΙ Η AUTENTICO

Τα χρώματα κιμωλίας, ευρέως γνωστά με την αγγλική τους ονομασία chalk paints, είναι χρώματα που έχουν ως βάση τους την κιμωλία. Η κιμωλία ως συστατικό κάνει το χρώμα αρκετά παχύρρευστο και κολλώδες, οπότε το καθιστά ιδιαίτερα καλυπτικό και ικανό να εφαρμοστεί και να «κολλήσει» καλά σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, χωρίς ιδιαίτερη προεργασία. Το ποσοστό 35% περιεκτικότητας της Autentico σε κιμωλία της δίνει την πρωτοπορία σε αυτή την κατηγορία.

Τα χρώματα αυτά:

- Μπορούν να βάψουν από παλιά λουστραρισμένα έπιπλα, μέχρι λάκκα, μελαμίνη, πηλό, γυαλί, μέταλλο, τοίχους και γενικά σχεδόν τα πάντα κατάλληλα για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.

- Μπορούν εύκολα, μετά από μόνο ένα 3ωρο σεμινάριο εκμάθησης, να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

- Είναι τα μοναδικά πλήρως εναρμονισμένα με την αυστηρότατη ευρωπαϊκή και αμερικανική νομοθεσία (ΕΝ71-3 EU July 2013, child-safe). - Eίναι πολύ εύχρηστα και κατά την εφαρμογή τους δεν αφήνουν άσχημους «σβόλους κιμωλίας» που δημιουργούνται από πρόσθετους χημικούς, καρκινογόνους καταλύτες (τους λεγόμενους super-dryers), άρα είναι με δύο λέξεις αγνά και φυσικά.

- Είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους (και με αποδείξεις) αλλά παραμένουν στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

- Εχουν μια τεράστια παλέτα που περιλαμβάνει... 160 αποχρώσεις!

- Διαθέτουν σειρές ελαφρώς γυαλιστερές και αδιάβροχες με UV φίλτρα, 15 χρωματιστά κεριά και μία ατέλειωτη ποικιλία συμπληρωματικών προϊόντων (πινέλα, φινιρίσματα, υλικά ντεκουπάζ, κρακελέ, επιχρύσωσης κ.ά.) που συναρπάζουν και τους πιο απαιτητικούς.