Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 15:43

Τίμησαν τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου για την προσφορά τους στη δημιουργία του Αιμοδυναμικού

Γράφτηκε από τον

Τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου τίμησαν για την προσφορά τους προς αυτά, τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσαν, στη Βίκυ Καρέλια ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος και στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς. Ακολούθησε η αποκάλυψη εντοιχισμένης πινακίδας στην είσοδο του Αιμοδυναμικού, από το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο.
“Η Καρδιολογική Κλινική αεί ευγνωμονούσα” τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Σπύρος Ζόμπολος, που εξιστόρησε την 11χρονη οδύσσεια την οποία χρειάστηκε να περάσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου -με τη δραστηριοποίηση και της διοίκησης του ιδρύματος- να αξιοποιήσει τελικά τη δωρεά των δύο οικογενειών με τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Μονάδας Εμφραγμάτων.
Νωρίτερα, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος -ανοίγοντας την εκδήλωση- σημείωσε ότι η εκδήλωση τιμής προς τις δύο οικογένειες ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση του ιδρύματος προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες αλλά και την ευγνωμοσύνη της, για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Διαβεβαίωσε δε ότι η 18μηνη προσπάθεια διοίκησης και προσωπικού θα συνεχιστεί με την ίδια θέρμη.
“Οι δύο οικογένειες θα πρέπει να ανακηρυχθούν σε μεγάλους ευεργέτες του τόπου μας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ειπωθούν οι αλήθειες για την προσφορά των δύο οικογενειών στη Μεσσηνία, μια προσφορά που γίνεται με σιωπή, σεβασμό και αξιοπρέπεια” τόνισε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Την έμπρακτη προσφορά των δύο οικογενειών εξήρε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Λαουδιάς, μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Κατσικόπουλου, ενώ ο αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπόζος αναφέρθηκε στη δωρεά Αλεξόπουλου -χάρις στην οποία δημιουργήθηκε το 1946 το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Επέδωσε δε, αντίγραφο της διαθήκης του δωρητή στον Αχ. Κωνσταντακόπουλο, τον οποίον ευχαρίστησε για την οικονομική του ενίσχυση προς το νοσοκομείο της τριφυλιακής πρωτεύουσας με το οποίο αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του.
Στη σημασία του εθελοντισμού αναφέρθηκε η κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης Αγγελική Ρουμελιώτη.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλος, ο βουλευτής Δ. Κουσελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ενώ μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Νάντια Γιαννακοπούλου.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, ο πρόεδρος του τμήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Μαδούρος κ.ά.