Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 16:52

Η «Xάιντι» στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

Η «Xάιντι» στην Καλαμάτα

Το μυθιστόρημα της Γιoχάνας Σπίρι, «Xάιντι» παρουσιάζει η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας “Μέθεξις” στην Καλαμάτα στο Εργατικό Κέντρο αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 6.15 μ.μ. και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 4.30 και στις 6.15 μ.μ.

Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Οι συντελεστές είναι οι: διασκευή: Δημήτρης Ζωγραφάκης, σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης, μουσική: Μιχάλης Τριπόδης, σκηνικά: Θανάσης Κόκκας, κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα. Παίζουν οι: Κατερίνα Χολή, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Στέλλα Κωστοπούλου.

Διάρκεια παράστασης: 75'. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (27210 87902) και το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ (προπώληση).