Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:16

Παρουσιάσεις βιβλίων του οίκου “Anima” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Παρουσιάσεις βιβλίων του οίκου “Anima” στην Καλαμάτα

Γεμάτος από παρουσιάσεις βιβλίων θα είναι ο μήνας Νοέμβριος, στο βιβλιοπωλείο “Bookmark” στην Καλαμάτα. Το “Bookmark” φιλοξενεί τον εκδοτικό οίκο “Anima” για 4η χρονιά, καθώς και όλους τους τίτλους του. Ο οίκος αυτός ανήκει στην Μεσσήνια συγγραφέα Αννα Ραζή.

Το βιβλίο της ίδιας θα παρουσιαστεί σήμερα και έχει τον τίτλο «Γαλάζια πεταλούδα». Η εκδήλωση θα γίνει στο “Bookmark” στις 7.30 μ.μ. στον Πεζόδρομο της Αντωνοπούλου 12. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αγγελος Λάππας. 

Οπως είπε χθες το μεσημέρι σε σχετική συνέντευξη Τύπου η κ. Ραζή, οι εκδηλώσεις γίνονται με τη στήριξη της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Τόνισε επίσης ότι η “Αnima” προσπαθεί να στηρίζει το έργο των νέων δημιουργών, μεταξύ αυτών και πολλών ανθρώπων καταγόμενων από τη Μεσσηνία. 

H Αντωνία Παυλάκου, εκπροσωπώντας την Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων σημείωσε πως στόχος της είναι να προωθεί και να στηρίζει τη δουλειά των Μεσσηνίων λογοτεχνών – και όχι μόνο – μέσα από ωραίες εκδηλώσεις λόγου. 

Αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο καφέ “Σταθμός” ακολουθεί η παρουσίαση του βιβλίου “Ουδέν αξιοσημείωτον” της Αιθερίας (Ελένη Σταθοπούλου). Η ίδια κατάγεται από τη Θουρία και είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Το έργο “Ουδέν αξιοσημείωτον” είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα. Διαδραματίζεται το 1961, είναι αστυνομικό και έχει αρκετά στοιχεία και εικόνες από την περιοχή μας. Στην αυριανή βραδιά για το έργο αυτό θα τοποθετηθεί η Αννα Ραζή. 

Την Παρασκευή την ίδια ώρα, πάλι στο “Σταθμό” σειρά έχει το “Πέρα από τον ωκεανό” της Νικολίνας Λέκκα. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της ίδιας. Η κ. Λέκκα ευχαρίστησε τον οίκο “Anima” γιατί αγκάλιασε τη δουλειά της από την πρώτη στιγμή και σημείωσε ότι η κ. Ραζή φέρεται με σεβασμό απέναντι στο κάθε έργο, αντιμετωπίζοντάς το ως μοναδικό. Για το βιβλίο της θα μιλήσουν οι: Λευκοθέα Γιάλβαλη, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αννα Ραζή και η ίδια. 

Τέλος, το Σάββατο στις 11 π.μ. η Αννα Ραζή και Πωλίνα Γουρδέα θα ταξιδέψουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της συγγραφής, στο χώρο του “Bookmark”.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER