Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 22:04

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό και τους εθελοντές διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Επιτροπή Εθελοντισμού σήμερα στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, με την ευκαιρία του εορτασμού φέτος του Ευρωπαϊκού Ετους Εθελοντισμού.
Η νεοσύστατη Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας έχει ως στόχους τη δημιουργία βάσης δεδομένων για τους οργανωμένους ή μη εθελοντές, την προβολή των εθελοντικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν τον εθελοντισμό.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το επίσημο σήμα της νεοσύστατης Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας και βίντεο με τοποθετήσεις μελών της επιτροπής και ανθρώπων που προσφέρουν και δέχονται εθελοντική βοήθεια. Θα παρουσιαστούν επίσης προβολές και τοποθετήσεις από εθελοντικές οργανώσεις της πόλης.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, οι ηθοποιοί Αλέκος Κολλιόπουλος, Τάσος Πολιτόπουλος και Εύη Γιαννακοπούλου θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό κωμικό σκετς συνοδευόμενοι από το σύνολο πνευστών «5 Modern Ensemble» που αποτελείται από τους: Λουκά Λυμπερόπουλο φλάουτο, Γιώργο Κάστανο σοπράνο σαξόφωνο, Δημήτρη Μπακέα κλαρινέτο και Νίκο Μήτρο κόρνο.
Σε συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε και συνεχάρη τις εθελοντικές ομάδες αλλά και τους μεμονωμένους συμπολίτες οι οποίοι δείχνουν διάθεση προσφοράς προς τους συνανθρώπους τους, σε θέματα πολιτικής προστασίας, πολιτισμού, τουρισμού, καθαριότητας. Στη συνέχεια μίλησαν η πρόεδρος Μαρία Οικονομάκου και μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού, τονίζοντας την ανάγκη καταγραφής και προβολής των εθελοντικών οργανώσεων, ώστε να δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών για να παράσχουν εθελοντική εργασία στον τομέα που επιθυμεί ο καθένας και ανάλογα με τις δυνατότητές του. Κάλεσαν τους συνδημότες να δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση κι ευχαρίστησαν τους ηθοποιούς και τους μουσικούς για την εθελοντική προσφορά τους και τον εμπλουτισμό της βραδιάς. Ευχαρίστησαν επίσης τους μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Εθελοντισμού και ετοίμασαν συμβολικά δώρα για όλους όσοι θα παραβρεθούν. Για την αξία του εθελοντισμού μίλησε η Πόλα Κούλη, ενώ στο πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βεργόπουλος ευχαριστώντας παράλληλα τους μαθητές του Ειδικού σχολείου για τα συμβολικά δώρα που έχουν προετοιμάσει για τους παρευρισκόμενους.
Τέλος, η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας Μόρφω Κουκούλη κάλεσε τόσο τις εθελοντικές οργανώσεις όσο και μεμονωμένους εθελοντές να επικοινωνούν με την υπηρεσία στο 27210 98761, για να συντονίζονται οι δράσεις που αφορούν την Πολιτική Προστασία.