Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 17:24

Το “Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος" δεν φοβήθηκε τη… Βιρτζίνια Γουλφ

Γράφτηκε από την

Ενα μεγάλο στόχο έβαλε αυτό το χειμώνα το θεατρικό σχήμα "Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος", ανεβάζοντας ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Αλμπι.

Τη φοβόμαστε όλοι τη Βιρτζίνια Γουλφ και όχι μόνο, και η παράσταση του Κώστα Κατσουλάκη το έδειξε ξεκάθαρα. Με αυτό το έργο η ομάδα διαφοροποιήθηκε από τις πολυπληθείς παραγωγές και τα “βαριά”, πληθωρικά σκηνικά, από το τραγούδι που συχνά βλέπαμε τις προηγούμενες χρονιές. Με σαφώς πιο αφαιρετική προσέγγιση - μιας και εδώ το κείμενο γεμίζει τη σκήνη από μόνο του - ο σκηνοθέτης έδωσε στο κοινό έναν καθρέφτη.

Δύο ζευγάρια βγάζουν από τη φαρέτρα τα δεκανίκια τους, όσο σαπισμένο κι αν είναι το ξύλο από το οποίο είναι φτιαγμένα. Με αυτά θα πέσουν στη μάχη, σώμα με σώμα, ο ένας με τον άλλο, οι δύο με τους άλλους δύο, σε κάθε πιθανό συνδυασμό. Η απληστία, το ψέμα, η υποκρισία, το κενό, δε μπορούν να κρυφτούν για πολύ. “Είμαστε ό,τι είμαστε, αλλά είμαστε συνένοχοι. Και μαζί σε αυτό” θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς στο τέλος του έργου. Η απαίσια πλευρά των ανθρώπων, στυγνή και αληθής, πίσω από ένα ωραίο μακιγιάζ, μια θέση εξουσίας και ένα ακριβό ρούχο. 

Δύσκολο έργο, σε μια δύσκολη εποχή διάλεξε το σχήμα. Ομως δε μας έχει συνηθίσει στα εύκολα, ούτως ή άλλως. Το έργο δικαιώνει το ταλέντο της Σοφίας Μποτσέα, το οποίο αναδεικνύεται τέλεια με τη μουσική και τον υποβλητικό φωτισμό. 

Ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής στις 9.15 μ.μ. μέχρι τις 19 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή. Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης, μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου, μουσική επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση, σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης, βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Μποτσέα, Νίκος Κυριακουλάκος, Νίκος Καπόπουλος. Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα - Χαρούλα Νίκου.

Οι ώρες έναρξης της παράστασης για τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή είναι 9.15 μ.μ., ενώ για Σάββατο - Κυριακή 8 μ.μ.. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ υπάρχει και εισιτήριο με μειωμένη τιμή για φοιτητές, πολύτεκνους και ειδικές ομάδες. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται καθημερινά εκτός Κυριακής πρωί, 10 π.μ.- 1 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και 6 μ.μ.- 9 μ.μ. στην είσοδο του Αμφιθεάτρου Φιλαρμονικής (οδός Υπαπαντής).

Γ.Σαρ.